ΟΛΗ: Εθυμοτυπικη επίσκεψη της Πρόξενου της Μ. Βρετανίας κ. Claire Douglas στον ΟΛΗ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη 27 Μαίου 2021, στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ, η Πρόξενος της Μ. Βρετανίας κ. Claire Douglas, την οποία συνόδευαν η Υποπρόξενος κ. Αριστέα Χουρδάκη του Βρετανικού Υποπροξενείου Κρήτης καθώς και η κ. Rachael Weir, Εισαγγελέας του Συνδέσμου Εισαγγελικών Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Α.Ε. κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς καθώς και το μέλος του Δ.Σ. κ. Αντώνης Νιθαυριανάκης καλωσόρισαν τις εκπροσώπους του Προξενείου και της Εισαγγελίας της Μ. Βρετανίας και με την εγκάρδια κρητική φιλοξενία, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΗ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας το οποίο έχει εμπεδωθεί μεταξύ των δύο χωρών, σε τομείς τόσο τουριστικού όσο και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Παπαδάκης και η κ. Douglas συζήτησαν, μεταξύ άλλων, θέματα συνεργασίας και εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων, θέτοντας προτάσεις με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού με την προσέλκυση περισσότερων Άγγλων επισκεπτών στο νησί μας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον τομέα της κρουαζιέρας με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο λιμάνι του Ηρακλείου ως Home port αλλά και ως υπόδειγμα για την ασφαλή διέλευση των επιβατών-επισκεπτών και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εξυπηρετώντας το σύνολο των κρουαζιερόπλοιων που θα το επισκεφθούν.

Η συνάντηση έκλεισε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ ΑΕ, κ. Μηνά Παπαδάκη να προσφέρει στην Πρόξενο κ. Douglas, στην Υποπρόξενο κ. Χουρδάκη και στην Εισαγγελέα κ. Weir, αναμνηστικά δώρα, ως επιστέγασμα του καλού κλίματος που διατηρείται εδώ και χρόνια μεταξύ του ΟΛΗ A.E. και του Γενικού Προξενείου της Μ. Βρετανίας.

Read 640 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς