ΟΛΗ: Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, το οποίο διοργανώνεται ως πρώτο στην Ευρώπη το 2021, πραγματοποιείται στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από 11- 19 Σεπτεμβρίου 2021, με κεντρικό θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν - Παρόν- Μέλλον, στο πλαίσιο και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Σημαντική βαρύτητα η επιδίωξη του επαναπροσδιορισμού των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, η τόνωση της ιστορικής μνήμης καθώς και η προσέγγιση των πολιτών με τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογίες, τις καινοτομίες, αλλά και την ελληνική παραγωγή.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου δίνει το δυναμικό του παρόν με την παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. Ιωάννη Βαρδαβά και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Μηνά Παπαδάκη.
Μέσα στο πλαίσιο του εκθεσιακού παλμού, η διοίκηση του ΟΛΗ ανοίγει την πλατφόρμα διαλόγου για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Λιμένος Ηρακλείου, με μία σειρά συναντήσεων με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και κυρίως με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κυβερνητικούς εκπροσώπους, επίσημους προσκεκλημένους, εκθέτες αλλά και επισκέπτες σχετικά με την εξέλιξη του κύκλου εργασιών του ΟΛΗ σε μια προσπάθεια ανάπτυξης που θα βοηθήσει στη μετάβαση στη «γαλάζια οικονομία».

Ξεχωριστές και πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις έγιναν μεταξύ άλλων με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιριών, εταιριών από τον χώρο της Ενέργειας, Μεταφορικών εταιριών, καθώς επίσης και με την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε εκτενής συζήτηση τόσο στην ΔΕΘ όσο και στα κεντρικά Γραφεία του ΟΛΘ με τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Λιάγκο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Franco Nicola Cupolo, τον Γενικό Διευθυντή Artur Davidian καθώς και με τον Διευθυντή Συντήρησης και Εξοπλισμού του ΟΛΘ κ. Schwarz.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πρόεδρος του ΟΛΗ Ιωάννης Βαρδαβάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος Μηνάς Παπαδάκης παρέστησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, με διάχυτο το ενδιαφέρον ανταλλαγής απόψεων και συνεργασιών σε θέματα των Λιμένων της Ελλάδας.

 Η Διοίκηση του ΟΛΗ ΑΕ, επιβεβαίωσε με την παρουσία της και τις σημαντικές επαφές που είχε στην 85η ΔΕΘ, τον κομβικό ρόλο του Λιμένος Ηρακλείου, ως μεγαλύτερου ναυτιλιακού κέντρου της Κρήτης («shipping capital of Crete”) στην μελλοντική οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Read 556 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς