ΟΛΗ: Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου υποδέχτηκε διαδικτυακά το Poseidon Med II

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου υποδέχτηκε διαδικτυακά το Poseidon Med II

Τεχνική ημερίδα διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, ο οποίος συμμετέχει ως λιμάνι στο συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από την Ε.Ε. Αυτή είναι η τελική εκδήλωση διάδοσης αποτελεσμάτων που μοιράστηκε το έργο μέχρι σήμερα και τα ορόσημα της Δράσης με βασικούς ενδιαφερόμενους, ζητώντας τη συμβολή και τα σχόλιά τους για τις δραστηριότητες που έχουν ολοκληρωθεί.

Σε μια ατμόσφαιρα συναίνεσης ότι το λιμάνι πρέπει να αγκαλιάσει τα εναλλακτικά καύσιμα για να παραμείνει βιώσιμο και ανταγωνιστικό, συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα όπως το Προεδρικό Διάταγμα για τον ασφαλή ανεφοδιασμό πλοίων με LNG, η εκπαίδευση, τα εγχειρίδια λιμένων και το γενικό σχέδιο του λιμανιού για τις επιχειρήσεις ανεφοδιασμού με LNG.

Η διαδικτυακή εκδήλωση δεν επικεντρώθηκε μόνο στους τεχνικούς πυλώνες της Δράσης αλλά, επιπλέον, μοιράστηκε με όλους τους συμμετέχοντες, τα βασικά στοιχεία του LNG ως ναυτιλιακό καύσιμο καθώς και τα βασικά χαρακτηριστικά και την προσφορά του έργου.

Ο κ. Μηνάς Παπαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος έκανε αναφορά στις ανησυχίες που προέρχονται από την εγγύτητα των υποδομών στις κατοικημένες περιοχές γύρω από το λιμάνι. ωστόσο συνέχισε τονίζοντας τη θετική επίδραση που έχει η Δράση Poseidon Med II στην ευρύτερη εικόνα του Λιμένα Ηρακλείου. Ο κ. Παπαδάκης ολοκλήρωσε εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξή του στα παραδοτέα του Poseidon Med II και καλωσόρισε την επόμενη εποχή για το LNG ως καύσιμο, το οποίο και χαρακτήρισε «κάθε άλλο παρά μεταβατικό» σε οτι αφορά την εφαρμογή του στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

Ο κ. Σταύρος Λιριντζάκης, Project Manager εκ μέρους του Λιμένα Ηρακλείου, υποστήριξε τις παραπάνω θέσεις και με υπερηφάνεια ενημέρωσε το κοινό ότι παρά τις αρχικές επιφυλάξεις η Διοίκηση του Λιμένα και οι ενδιαφερόμενοι φορείς του προσβλέπουν στο να υποδεχθούν παρόμοια έργα στο μέλλον.


Φωτογραφία
Η κα Υβόννη-Ευφροσύνη Δαμιανίδου, LR Business & Technical Support Specialist, εξηγεί το Πλαίσιο Εκπαίδευσης και Ικανοτήτων Κατάρτισης

Τι είναι το πρόγραμμα Ρoseidon Med II;
Το πρόγραμμα Poseidon Med II αποτελεί τον οδικό χάρτη για την ευρεία υιοθέτηση του LNG ως ασφαλούς, περιβαλλοντικά φιλικού και βιώσιμου εναλλακτικού καυσίμου στη ναυτιλία, ωθώντας τις θαλάσσιες μεταφορές στην Ανατολική Μεσόγειο προς ένα πιο πράσινο μέλλον. Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιείται σε τρεις χώρες –Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο-, και συμμετέχουν έξι Ευρωπαϊκά λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσός και Βενετία) και ο Τερματικόςσταθμός LNG στη Ρεβυθούσα. Στο πρόγραμμα συνεργάζονται κορυφαίοι ειδικοί από τους κλάδους της ναυτιλίας, της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών για το σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης αποτελεσματικής εφοδιαστικής αλυσίδας LNG.

Read 501 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς