Print this page

ΟΛΗ: Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Λιμάνι του Ηρακλείου

Με τις δέουσες τιμές και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων πραγματοποιήθηκε η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου.

Το Λιμάνι του Ηρακλείου άμεσα συνδεδεμένο με τα έθιμα και τις παραδόσεις της πόλης μας και με βαρύ το φορτίο της μνήμης, φόρεσε τα λαμπρινά του, στολίστηκε ολόγυρά του με τα σκάφη του Λιμενικού και τα πλοιάρια του, που ανυπομονούσαν για τον αγιασμό των νερών, στόλισε με τις βάγιες του την εντυπωσιακή εξέδρα του, και υποδέθηκε τον Αγιασμό των Υδάτων ως ευλογία και προστασία από τις δυνάμεις του κακού, επιφέροντας ήρεμα ταξίδια στις ζωές όλων αλλά κυρίως επιφέροντας τον εξαγνισμό της ψυχής.

Νωρίτερα στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε επίσημη λιτανευτική πομπή μέχρι το παραλιακό μέτωπο, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον χώρο, έμπροσθεν του κτιρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, με τους πολύ νεαρούς και θαρραλέους κολυμβητές να τηρούν το έθιμο του «πιάσιμου του Σταυρού», ενώ πανηγυρικά ηχούσαν οι κόρνες των σκαφών του Λιμενικού και των πλοίων αναγγέλλοντας το καινούργιο, το νέο, το χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα της φώτισης και της καθαρτήριας αναγέννησης.

Την τελετή Αγιασμού των Υδάτων τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών αρχών, στελέχη του Ναυτικού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, κληρικοί, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εθελοντικών ομάδων και πολιτών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, απηύθυνε Χρόνια Πολλά στους φύλακες των θαλασσών που προασπίζουν νυχθημερόν την εθνική μας κυριαρχία, στους ξενιτεμένους ναυτικούς μας του Εμπορικού Ναυτικού και της Ακτοπλοΐας μας, που η συμβολή τους στην ευημερία και την ανάπτυξη της Πατρίδας μας είναι διαχρονικά καθοριστική και τους ευχήθηκε γαλήνια ταξίδια και απάνεμες θάλασσες.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς, ευχήθηκε τα φετινά Θεοφάνεια να είναι ένας σταθμός μια αληθινή αναγέννηση, ηθική και πνευματική αλλά και καλή φώτιση σε όλους με ζωντανή την ελπίδα για καλύτερες ημέρες!

Read 517 times