ΟΛΗ Α.Ε.: Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας (World Maritime Day) καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) και εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας αναδεικνύει το πολύτιμο έργο που έχει προσφέρει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός στην ναυτιλιακή κοινότητα, στην διασφάλιση υψηλών επιπέδων ασφαλείας ναυσιπλοίας, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η ελληνική ναυτιλία, τo ”βαρύ πυροβολικό” της χώρας μας κατέχει, αδιαμφισβήτητα, μείζονα θέση στο παγκόσμιο στερέωμα. Αδιαμφισβήτητα, ο βασικότερος συντελεστής της μακρόχρονης παράδοσης και επιτυχίας της ελληνικής ναυτιλίας, είναι το ανθρώπινο δυναμικό της και κυρίως οι ναυτικοί μας, οι αξιωματικοί, τα κατώτερα πληρώματα και κάθε μέλος της ναυτιλιακής μας κοινότητας δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης.

Οφείλουμε στους ναυτικούς, στο πιο «ζωντανό κύτταρο» της ναυτιλίας μας τιμή, σεβασμό και ευγνωμοσύνη και τους αποτίουμε ιδιαίτερη τιμή, οι οποίοι στέκουν ακοίμητοι φάροι και άοκνοι πρεσβευτές του ελληνισμού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Η αφοσίωση, η διαχρονική τους προσφορά και ο υψηλός επαγγελματισμός καθιστούν την ελληνική ναυτιλία πάντα αξιόλογη και πρωτοπόρα .

Ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς, αναφέρθηκε ότι η Ελληνική Ναυτιλία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον Έλληνα και την Ελληνίδα Ναυτικό. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας αποσκοπεί στην αναγνώριση της συνεισφοράς των ναυτικών παγκοσμίως στο διεθνές εμπόριο και στην παγκόσμια οικονομία, αποτελεί δε την αφορμή να εκφράσουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας στους ναυτικούς μας στους αφανείς μας ήρωες που μακριά από τα σπίτια τους κρατούν την Ελλάδα όρθια και ταξιδεύουν την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου.

Read 221 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς