ΟΛΗ Α.Ε.: Δημιουργία Μικρής Αγοράς στο Λιμάνι Ηρακλείου

Προώθηση τοπικών προϊόντων στους επιβάτες κρουαζιεροπλοίων στο Ηράκλειο από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Ηρακλείου (Α.Ο.Τ.Α Ηράκλειο Μ.Α.Ε.) – “Heraklion Port Local Market”
Ανοικτή Πρόσκληση σε Τοπικούς παραγωγούς για συμμετοχή στο εκθετήριο-πωλητήριο τοπικών προϊόντων στο σταθμό Κρουαζιέρας Λιμένος Ηρακλείου.

Τους τοπικούς παραγωγούς και οικοτέχνες καλούν ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου (Α.Ο.Τ.Α Ηράκλειο Μ.Α.Ε.) για να συμμετέχουν στην τοπική αγορά που δημιουργείται το επόμενο διάστημα. Το Heraklion Port Local Market, σημείο επικοινωνίας και πώλησης γαστρονομικών προϊόντων στο λιμάνι Ηρακλείου δημιουργείται ώστε αφενός να ενισχυθεί το Brand Name “Heraklion Flavors” και αφετέρου οι ταξιδιώτες κρουαζιέρας να έρθουν σε επαφή με τα Τοπικά προϊόντα στο βαθμό που θα επιτρέψει να τα αναγνωρίσουν και να τα αναζητήσουν κατά την επιστροφή τους στις χώρες από όπου προέρχονται.

«Το Ηράκλειο ξεχωρίζει ως προορισμός κρουαζιέρας και κάθε χρόνο ενισχύει τη θέση του φιλοξενώντας επισκέπτες που φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τους 300.000. Στρατηγικά η διασύνδεση του τουρισμού κρουαζιέρας με την τοπική επιχειρηματικότητα είναι προτεραιότητά μας και γι’ αυτό ξεκινάμε το εγχείρημα να δημιουργήσουμε μια μικρή αγορά στην προβλήτα που υποδέχεται τον κύριο όγκο των κρουαζιεροπλοίων ώστε οι επιβάτες να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αλλά και να πάρουν μαζί τους τοπικά προϊόντα, ένα μικρό ενθύμιο από την Κρήτη» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης.

«Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου «Α.Ο.Τ.Α Ηράκλειο Μ.Α.Ε.», που έχει θεσπιστεί μάλιστα ως Οργανισμός Προώθησης Προορισμού, έχει στους στρατηγικούς του στόχους την προβολή του τόπου και την ανάδειξη του προορισμού Ηράκλειο. Ο τόπος είναι οι επιχειρήσεις του και στόχος μας είναι να δώσουμε χώρο και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Οι γεύσεις, τα τοπικά προϊόντα ενισχύουν την εμπειρία που βιώνει ο επισκέπτης του Ηρακλείου και θεωρούμε πολύ σημαντικό να δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες όχι μόνο να γευτούν αλλά και να αγοράσουν Κρητικά προϊόντα. Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και ευελπιστούμε με τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων να διευρυνθεί και να καθιερωθεί» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Α.Ο.Τ.Α Ηράκλειο Μ.Α.Ε.» κ. Γιώργος Σισαμάκης.

Το Heraklion Port Local Market θα λειτουργεί με ενδεικτικό ωράριο 11:00-18.00 τις ημέρες άφιξης κρουαζιερόπλοιων και το κόστος ενοικίασης θα ανέρχεται στο ποσό των 106,60€/δεκαπενθήμερο/desk. Η επιλογή θα γίνει με βάση τη σειρά προτεραιότητας και συμπλήρωσης της αίτησης συμμετοχής και αποστολής της στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ 2813409779/ 2813409450.
Η προθεσμία για δηλώσεις είναι έως την Δευτέρα 18 Απριλίου 2023.

 

 

Read 158 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς