ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-05-2014 (Ο.Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

Hrakleio_Logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 14-05-2014

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., πρωτοστατεί στην προσπάθεια ανάδειξης του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της πόλης μας, στα πλαίσια της επιδίωξης του για την καταξίωση της ως σημαντικού –αστικού– προορισμού κρουαζιέρας.

Στα πλαίσια αυτά και σε συνέχεια της πρωτοβουλίας μας για την ανάδειξη του «συγκροτήματος» των Ενετικών Νεωρίων, που ξεκίνησε από τα δυτικά Νεώρια με τον φωτισμό, την περίφραξη-καθαρισμό τους και την τοποθέτηση «έξυπνης» ενημερωτικής πινακίδας, προχωράμε στην ολοκλήρωση της παρέμβασης αυτής, στο ανατολικό τμήμα τους (Arsenali Nuovissimi) και στην δεξαμενή «Ζανε» (Cisterna Zane, που παρείχε 20.000 βαρέλια πόσιμου νερού επί Ενετοκρατίας).

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου προχώρησε στην συνολική αισθητική ανάδειξη της περιοχής. Συγκεκριμένα, προχωρήσαμε στον καθαρισμό του εξωτερικού χώρου, στον φωτισμό εσωτερικά της δεξαμενής, την επισκευή του εξωτερικού φωτισμού και στην τοποθέτηση σύγχρονης «έξυπνης» ενημερωτικής πινακίδας για τους επισκέπτες.

Το τελικό αποτέλεσμα θα παραδοθεί αύριο Πέμπτη 15 Μαΐου στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας, με μια σεμνή τελετή φωταγώγησης στις 19:45 το βράδυ, από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Γιάννη Κουράκη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., κ. Ιωάννη Μπρα.

Αυτές οι μικρές παρεμβάσεις -που έγιναν χωρίς καμία επέμβαση στο μνημείο- και αγκαλιάστηκαν από τοπικό χορηγό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε -μέχρι την πλήρη αναμόρφωση της περιοχής- για την ανάδειξη του μνημείου και την βελτίωση της επισκεψιμότητας του, αλλά και την εξιστόρηση της σημασίας του για την ιστορία της πόλης μέχρι σήμερα. Άλλωστε από τα Νεώρια τροφοδοτείται ακόμα και σήμερα ο ΟΛΗ με 7.000 λίτρα νερού ημερησίως, για τις ανάγκες ποτίσματος του πρασίνου.

Ο Οργανισμός θα συνεχίσει να λαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες με επόμενο στόχο αυτών των παρεμβάσεων την βελτίωση της πληροφόρησης και της αισθητικής στον χώρο του φρουρίου «Κούλε».


pdf-icon

Δείτε το Δελτίο Τύπου 

 

 

 

 

Read 1700 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς