ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-11-2014 (Ο.Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

Hrakleio_Logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 14-11-2014

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας τους για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, διεξάγουν, από κοινού με άλλους παραγωγικούς φορείς, σειρά επαφών στα πλαίσια σημαντικής επίσκεψης στην Κίνα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της πρωτοβουλίας δόθηκε από την μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν τα «Rose Weddings 2014» που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο στην Κρήτη. Ήδη υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από την Σαγκάη και την επαρχία Fujian για την πραγματοποίηση τουριστικών επισκέψεων με αντικείμενο την τέλεση γάμου στη Κρήτη.

Στα πλαίσια αυτής της αποστολής ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μπρας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, υπεύθυνος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, δώρισαν αντίγραφο του φημισμένου Δίσκου της Φαιστού, από μπρούντζο, στο Μουσείο της πόλης Γκουανγκντόνγκ (Guangdong Foreign Affairs Museum) στην επαρχία Guangdong.

Η κοινή αποστολή Περιφέρειας-ΟΛΗ-φορέων-επιχειρήσεων επισκέπτεται 4 επαρχίες της Κίνας, με συνολικό πληθυσμό 600εκ. κατοίκους και έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής των αντίστοιχων τοπικών τουριστικών οργανισμών. Ανάμεσα στο άλλα ο ΟΛΗ επιδιώκει να διαμορφώσει τις συνθήκες για την πραγματοποίηση επισκέψεων κρουαζιέρας στο Αιγαίο και τη Κρήτη από κινέζους πολίτες.

Ήδη η κρουαζιέρα, ως εναλλακτική μέθοδος διακοπών αρχίζει να προσελκύει κοινό και στη Κίνα με παρουσία σημαντικών επιχειρήσεων του κλάδου που προωθούν το συγκεκριμένο προϊόν στην Άπω Ανατολή. Για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες της Κίνας να ενημερωθούν για την δυνατότητα περιήγησης σε πολλούς προορισμούς ταυτόχρονα, στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, διαμέσου των εκδρομών κρουαζιέρας

Αυτό, δηλαδή η διείσδυση στην αχανή τουριστική αγορά της Κίνας, είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της χώρας μια και ήδη σημαντικός αριθμός κινέζων ταξιδεύει στο εξωτερικό. Επίσης, η κρουαζιέρα θα κερδίσει, σύντομα, το δικός της μερίδιο στην κινεζική αγορά. Να σημειωθεί ότι υπολογίζεται μέχρι το 2020 να ταξιδεύουν ετήσιος πάνω από 6 εκ. επιβάτες με κρουαζιερόπλοια.


pdf-icon

Δείτε το Δελτίο Τύπου 

 

 

 

 

Read 1894 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς