ΟΛΗ - 5.000 χαμόγελα

Στο λιμάνι του Ηρακλείου χθες Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 κατέπλευσαν τα κρουαζιερόπλοια Celestyal Olympia, Celestyal Odyssey και Aida Stella με περίπου 5.000 επισκέπτες και 1.500 άτομα πλήρωμα και τα οποία παρέμειναν στο λιμάνι μας έως τις 11:30π.μ., 12:00 και 20:00 αντίστοιχα.

Στα πλαίσια «του μοντέλου των πέντε αισθήσεων-five senses model» και των εθελοντικών δράσεων που επιμελείται και οργανώνει η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος που σκοπό έχουν τη διασύνδεση του αγροτικού τομέα του τόπου μας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό με απώτερο στόχο την προώθηση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας και της κρητικής φιλοξενίας, οι επισκέπτες απόλαυσαν για ακόμα μια φορά εκδήλωση με ζωντανή παρουσίαση Ελληνικής και Κρητικής κουζίνας, έκθεση γλυπτικής φρούτων και λαχανικών, διαδραστικά μαθήματα μαγειρικής και εκμάθηση της συνταγής της χωριάτικης σαλάτας. Τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν τα τοπικά μας προϊόντα αλλά και να διασκεδάσουν σε αυτήν την πλαισιωμένη με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα πρωτοβουλία. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κων/νο Τσίχλα και την σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής Culinary Studies Center, για την εθελοντική προσφορά, την συμμετοχή και υποστήριξή τους σε αυτήν την εκδήλωση η οποία ενθουσίασε τους επισκέπτες, κέρδισε την συμμετοχή τους και πρόσφερε «5.000 χαμόγελα»! Ο στόχος της στρατηγικής της Διοίκησης του Οργανισμού και του κ. Μπρα «να ξεπερνούμε τις προσδοκίες του επισκέπτη κάθε φορά» επιτεύχθηκε ξανά!

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφίξεων της εταιρείας Celestyal Cruises (πρώην Louis Cruises) εκτελείται σταθερά τουλάχιστον από τις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα στο λιμάνι του Ηρακλείου και οι προσπάθειες είναι συνεχείς από την Διοίκηση του Οργανισμού για αύξηση των ωρών παραμονής αυτών των δρομολογίων, όμως αυτό είναι δύσκολο εγχείρημα καθώς μέσα στην ίδια μέρα τα κρουαζιερόπλοια αυτά προσεγγίζουν και τον προορισμό της Σαντορίνης. Το κρουαζιερόπλοιο Aida Stella παρέμεινε έως αργά το βράδυ στο Ηράκλειο, με κλειστή όμως την αγορά της πόλης σημειώνοντας επίσης ότι είναι προγραμματισμένα αρκετά τέτοια δρομολόγια μέχρι το τέλος του χρόνου. Για το υπόλοιπο του μήνα Σεπτεμβρίου να ενημερώσουμε ότι το λιμάνι του Ηρακλείου θα υποδεχτεί 23.500 επιπλέον επισκέπτες και θα ακολουθήσει ένας στην κυριολεξία γεμάτος Οκτώβρης με 57.000 αναμενόμενους επιβάτες κρουαζιέρας ενώ συνολικά μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένονται 117.200 επισκέπτες (αριθμοί οι οποίοι αναφέρονται στις χωρητικότητες επιβαινόντων των πλοίων καθώς τα τελικά νούμερα προκύπτουν απολογιστικά αφού πραγματοποιηθεί η άφιξη).

Το ενημερωμένο πρόγραμμα αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου βρίσκεται στην κεντρική ιστοσελίδα του Οργανισμού στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.portheraklion.gr/index.php/el/cruise/arrivals/. .

Read 1157 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς