Στο Ηράκλειο το AIDA BELLA

Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 για πρώτη φορά (όγδοο maiden call για το 2015) το κρουαζιερόπλοιο "AIDA BELLA" της εταιρείας " AIDA CRUISES" με 2.300 επιβάτες και 646 μέλη πληρώματος.

Στο λιμάνι κατέπλευσαν επίσης την ίδια μέρα το κρουαζιερόπλοιο “MSC SINFONIA” της εταιρείας “MSC CRUISES” με 1.850 επιβάτες και 646 μέλη πληρώματος καθώς επίσης και το κρουαζιερόπλοιο “CELESTYAL OLYMPIA” της εταιρείας "CELESTYAL CRUISES" με 884 επιβαίνοντες και 540 μέλη πληρώματος το οποίο πραγματοποιούσε το τελευταίο ταξίδι του για την χρονιά αυτή στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι επισκέπτες έτυχαν θερμής υποδοχής με παρουσίαση παραδοσιακών χορών του τόπου μας και ακουσμάτων Κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου & Δ/ντος Συμβούλου Ο.Λ.Η. Α.Ε., κ. Ιωάννη Μπρα, πραγματοποιήθηκε με τον πλοίαρχο του "AIDA BELLA", κ. David Adrian, στο πλοίο όπου και έλαβε χώρα παράδοση αναμνηστικών δώρων και πλακετών. Στον πλοίαρχο του "MSC SINFONIA " ένα μικρό δέντρο ελιάς δωρίθηκε ως ένδειξη καλών σχέσεων και συνεργασίας ενώ αναμνηστικό δώρο αποδόθηκε στον πλοίαρχο του “CELESTYAL OLYMPIA” με τη συνοδεία ευχών για ανανέωση των συναντήσεων για την επόμενη χρονιά.

Ακόμα, να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 28 Οκτώβρη, το κρουαζιερόπλοιο “SILNER WIND” της εταιρείας “SILVERSEA CRUISES”, μιας εταιρείας υψηλών προδιαγραφών, κατέπλευσε έκτακτα στο λιμάνι μας το οποίο και παρέμεινε από τις 13.00 έως τις 20.00. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μόλις τεσσάρων ωρών, ο Οργανισμός για μια ακόμα φορά ενεργοποίησε άμεσα τις διαδικασίες και τον μηχανισμό υποδοχής του κρουαζιερόπλοιου, ακόμα και σε ημέρα αργίας, καταφέρνοντας να βρεθεί σε πλήρη ετοιμότητα παρόλο που ειδοποιήθηκε αργά για την συγκεκριμένη άφιξη.

Το τελευταίο Σάββατο για αυτόν τον γεμάτο κρουαζιερόπλοια μήνα Οκτώβρη στο λιμάνι μας αναμένονται να προσεγγίσουν περίπου 3.820 επισκέπτες κρουαζιέρας με τα κρουαζιερόπλοια “MSC OPERA” και “ROTTERDAM” ενώ ακολουθεί ο Νοέμβρης με περίπου 28.400 αναμενόμενους επισκέπτες, νούμερο αρκετά σημαντικό για χειμερινό μήνα πράγμα που αποδεικνύει ότι οι προσπάθειες της Διοίκησης για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποδίδουν καρπούς.

Read 1401 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς