Υποδοχή του Oosterdam της εταιρείας Holland America line

Με Κρητικούς χορούς, μαντινάδες, τοπικά εδέσματα και τσικουδιά υποδέχθηκε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου τους επισκέπτες του κρουαζιερόπλοιου Oosterdam της εταιρείας Holland America line που για πρώτη φορά προσέγγισε το λιμάνι Ηρακλείου, εχθές Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στα πλαίσια της πολυήμερης κρουαζιέρας που πραγματοποιεί σε Αδριατική και Μεσόγειο.

Στα πλαίσια της συνολικής προβολής της ελληνικής κρουαζιέρας, ο ΟΛΗ έλαβε μέρος στη Παγκόσμια έκθεση μαζί με άλλα 7 λιμάνια της χώρας μας στο περίπτερο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος ( ΕΛΙΜΕ ) και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Οι επιβάτες που δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή που έτυχαν, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για το λιμάνι, μιας και σε κάθε πρώτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου σε νέο λιμένα (maiden call) πραγματοποιείται βαθμολόγησή του από τους αξιωματικούς, το πλήρωμα και τους επιβαίνοντες του πλοίου, καθορίζοντας τη γνώμη των εταιρειών κρουαζιέρας και τη μετέπειτα επιλογή του λιμανιού για επόμενες προσεγγίσεις.

Κατά τη διάρκεια της οκτάωρης παραμονής του κρουαζιερόπλοιου στο Ηράκλειο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κος Απόλλων Φιλιππής, συνοδευόμενος από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κα Γεωργία Στεφανάκη και τον Διευθυντή Λιμενικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελο Τσαμπουράκη , πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στο κρουαζιερόπλοιο για την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και πλακετών με την οποία δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν προτάσεις και θέματα που αφορούν στη κρουαζιέρα με τον Ολλανδό πλοίαρχο του Oosterdam κο. Michiel Nicolaas Maria Willems, ο οποίος συνεχάρη τον Οργανισμό εκφράζοντας την ικανοποίηση για τις άψογες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσέφερε ο Λιμένας Ηρακλείου στο κρουαζιερόπλοιο κατά τη πρώτη άφιξή του. Οι επισκέπτες επίσης κατά την επιβίβασή τους και την αναχώρηση του πλοίου απόλαυσαν τη μπάντα του δήμου Ηρακλείου σε αγαπημένες ερμηνείες μουσικής από γνωστές ταινίες και μιούζικαλ, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τη πόλη μας.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν για την επιτυχή πραγματοποίηση εκδήλωσης φιλοξενίας στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Oosterdam, το Δήμο Ηρακλείου, τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου ιδιαιτέρως τον μαέστρο Λεωνίδα Τζωρτζάκη , το Κτήμα Πασπάτη και ιδιαιτέρως τη κα Σουζάνα Πασπάτη για το κέτερινγκ που προσέφερε, την εταιρεία Dream Events (οργάνωση εκδηλώσεων) και ιδιαιτέρως την κα Μαρία Αντωνακάκη και το Νίκο Ρηγάκη για την ηχητική και μουσική κάλυψη της εκδήλωσης , τη Παγκρήτια ένωση Χοροδιδασκάλων και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρό της κύριο Παπουτσάκη Κωνσταντίνο για τη φροντίδα και τη παρουσία συγκροτημάτων Κρητικών χορών , τους μουσικούς Παντέρη Χαρίλαο ( Λύρα) , κο Γεώργιο Γκερεδάκη (λαούτο).

Αναμένονται ακόμα 7 maiden call για το έτος 2016 στο λιμάνι του Ηρακλείου και είμαστε έτοιμοι, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να τα υποδεχτούμε.

Read 903 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς