Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το προηγούμενο Σάββατο 04 Ιουνίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με πρωτοβουλία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και συνδιοργανωτή τον Ο.Λ.Η., πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση επιχείρησης καθαρισμού, φροντίδας και συντήρησης των υποδομών χερσαίου αλλά και θαλάσσιου τμήματος του λιμένος Ηρακλείου με το σύνθημα «Καθαρίζουμε ΟΛΗ μαζί!».

Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετείχαν το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, ο Σύνδεσμος Μονίμων Εργατών Λιμένος Ηρακλείου, το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου της Δ/νσης Περιβάλλοντος Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου Δήμου Ηρακλείου, καταδυτικά συνεργεία, φιλοζωικά σωματεία και πλήθος κόσμου σε μια προσπάθεια καθαρισμού της περιοχής από απορρίμματα, καθαρισμός του βυθού Ενετικού λιμένα φύτευσης καλλωπιστικών φυτών, απομάκρυνσης συνθημάτων, βάψιμο χώρων καθώς και άλλων παρόμοιων δράσεων στην κατεύθυνση αυτή.

Η εκδήλωση αυτή είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει την συνείδηση των πολιτών για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα η προστασία της θάλασσας και των ακτών μας είναι ζήτημα που αφορά όχι μόνο στους φορείς αλλά στην κοινωνία στο σύνολό της, είναι ζήτημα παιδείας και απαιτεί ευθύνη ατομική αλλά και συλλογική ώστε να συμβάλλουμε στη διαφύλαξη της ποιότητας ζωής μας.

Ευχαριστούμε όλους του φορείς και τους πολίτες που συμμετείχαν και βοήθησαν στην επιτυχία της δράσης και δεσμευόμαστε ότι η εκδήλωση αυτή ήταν μόνο η αρχή.

 

Read 1213 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς