Συνάντηση Προέδρου Ο.Λ.ΗΓ. κ. Ανδρέα Νταή με τον Πρέσβη της Κροατίας κ. Aleksandar Sunko

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κροατίας κ. Aleksandar Sunko πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας. Ο Πρέσβης, συνοδευόμενος από τον Πληρεξούσιο Υπουργό της πρεσβείας κ. Zvonimir Sviben, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος κ. Ανδρέα Νταή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στην οποία παρευρέθησαν επίσης, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος κ. Ευάγγελος Χίσσας και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Σπυρίδων Τζάφος.

Σκοπός της επίσκεψης στο λιμένα Ηγουμενίτσας ήταν η ανάπτυξη συνεργασιών επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν το λιμένα Ηγουμενίτσας και το ρόλο του, ως σημαντικό σημείο σύνδεσης με τις Βαλκανικές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκαν δυνατότητες, τρόποι και ιδέες περαιτέρω προώθησης στους τομείς που άπτονται της αρμοδιότητας του Λιμένα. Επιπλέον, εντοπίσθηκαν τομείς κοινών δραστηριοτήτων, στους οποίους υφίστανται προοπτικές συνεργασίας και ανταλλαγή τεχνογνωσίας προς αμοιβαίο όφελος.

Ο κ. Νταής απέδωσε έμφαση στον σημαντικό ρόλο του λιμένα της Ηγουμενίτσας στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών στην Αδριατική και τη Μεσόγειο, καθώς και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της θέσης του στη σύνδεση Δύσης και Ανατολής. Σε αυτή την κατεύθυνση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες και τις σύγχρονες υποδομές του Λιμένα Ηγουμενίτσας  και τις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί στην θαλάσσια περιοχή της Αδριατικής. Τόνισε δε το ρόλο του λιμένα Ηγουμενίτσας στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών και συγκεκριμένα στους διαδρόμους της Ανατολικής Μεσογείου, της Σκανδιναβίας-Μεσογείου και της Βαλτικής – Αδριατικής στην διεύρυνση του διαμετακομιστικού εμπορίου και την ενίσχυση των συνδυασμένων μεταφορών, προς όφελος των χρηστών της εφοδιαστικής αλυσίδας που εξυπηρετούνται από τους εν λόγω μεταφορικούς διαδρόμους.

Τέλος, ο κ. Νταής διαβεβαίωσε ότι για όσα ζητήματα άπτονται συνεργασίας θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τον κ. Sunko, με σκοπό την εποικοδομητική ανατροφοδότηση.

Επόμενο βήμα, μετά την χθεσινή συνάντηση και με αφορμή την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Λιμένα Ηγουμενίτσας με την Κροατία, θα ακολουθήσει σειρά συναντήσεων με το Λιμένα του Zadar.

   

Read 764 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς