Εγκρίθηκε από το Δ/τικό Συμβούλιο της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε Διενέργεια Διαγωνισμού για την “Ολοκλήρωση Κτηρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3”

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. η Διενέργεια Ανοικτού Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου: «Ολοκλήρωση Κτηρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στην 2η Συνεδρίαση για το 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, ενέκρινε με την με αριθμ. 3/2019 απόφαση την διενέργεια Ανοικτού Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου: «Ολοκλήρωση Κτηρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3». 

Η χρηματοδότηση διασφαλίστηκε από το συγχρηματοδοτούμενο έργο με ακρωνύμιο «DOCK –BI (Development of Connections between the Key port of Brindisi and Igoumenitsa)» του προγράμματος Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, και αφορά την αποπεράτωση του Τερματικού Σταθμού Τ3 .

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.887.096,78 € πλέον Φ.Π.Α. Σημειώνεται ότι μέρος της χρηματοδότησης έχει εγκριθεί στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «DOCK-BI» (Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020), ενώ το υπόλοιπο ποσό μετά τη δημοπράτηση και πιθανή έκπτωση θα καταβληθεί από την Ο.ΛΗΓ. Α.Ε.

Με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου υποδομής Τερματικού Σταθμού 3 καθώς και την άμεση δημοπράτηση του εντός του πρώτου τριμήνου του 2019, ολοκληρώνεται το σύνολο των έργων της Β’ Φάσης.

Ο σταθμός, με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 2.040,80 m2, θα εξυπηρετεί αφίξεις εκτός Schengen και μέρος αυτού θα εξυπηρετεί τις αφίξεις κρουαζιέρας. Στο μεγαλύτερο τμήμα του μπορούν να στεγαστούν οι υπηρεσίες του Τελωνείου, καθώς και άλλες υπηρεσίες, απελευθερώνοντας το κτήριο του Τελωνείου που βρίσκεται εντός της πόλης, προς αξιοποίηση για δραστηριότητες που θα εξυπηρετούν την πόλη της Ηγουμενίτσας και τους πολίτες.

 

Read 779 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς