Συνάντηση Διοίκησης Ο.Λ.ΗΓ. με την Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Πορφύρης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο, τον κ. Μιχαήλ Γκίκα Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων και Δόμησης και τα αρμόδια στελέχη των υπηρεσιών. Σκοπός της συνάντησης η ενημέρωση για την μέχρι τώρα πορεία του έργου ΣΒΑΚ.

Μέσα από τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων θα επιτευχθεί ο κύριος στόχος που είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των αστικών περιοχών και η παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία, διαμέσου και εντός της αστικής περιοχής, ευνοώντας την ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των σχετικών μορφών μεταφοράς και ενθαρρύνοντας τη μετάβαση προς πιο βιώσιμες μορφές.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν το λιμάνι και την πόλη της Ηγουμενίτσας με στόχο να θα δοθεί έμφαση στην δημιουργία τοπικών δράσεων για την αντιμετώπιση των πολύπλοκων ζητημάτων σχεδιασμού και με όραμα για την συνολική αειφόρο ανάπτυξη.

 

Read 755 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς