ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17-12-2012 (Ο.Λ.ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ)

Igoumenitsa_Logo

Seatrade Med 2012

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Στη σημαντικότερη ευρωπαϊκή έκθεση για την κρουαζιέρα στις Μεσογειακές Χώρες, Seatrade Med 2012 που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία το διάστημα 27-29 Νοεμβρίου, συμμετείχε με δικό του περίπτερο και φέτος ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, προβάλλοντας το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την Ήπειρο αλλά και τη Βορειοδυτική Ελλάδα γενικότερα, ως προορισμό κρουαζιέρας σε εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών και πρακτόρων κρουαζιέρας διεθνώς.

Το περίπτερο της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., έδωσε την ευκαιρία στους δυνητικούς επισκέπτες να ταξιδέψουν στην περιοχή μας μέσα από εικόνες και παραστάσεις, περιοχών ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και πολιτιστικού ενδιαφέροντος από τη Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, την Άρτα και τα Μετέωρα. Περιοχές που έως τώρα παρέμεναν άγνωστες στο κοινό της κρουαζιέρας και μπορούν πλέον να γίνουν προσεγγίσιμες από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., ως μέλος της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας Medcruise, συμμετείχε στην Γενική Συνέλευσή της, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26-11-2012. Η Medcruise ασχολείται με τη μελέτη θεμάτων ανάπτυξης και προώθησης των λιμανιών κρουαζιέρας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Στα πλαίσια των επαφών που είχαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Τζοβάρας Κωνσταντίνος και ο Διευθυντής Ανάπτυξης της εταιρείας κ. Γκρίνιας Κωνσταντίνος, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών κρουαζιέρας που εξέφρασαν ή/και επαναβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για την Ηγουμενίτσα, ως προορισμό κρουαζιέρας. Ενδεικτικά αναφέρονται η Royal Caribbean, η MSC Cruises, η Seabourn, η Saga Cruise και η Princess Cruises.

Όπως είναι ήδη γνωστό, για το 2013 έχουν προγραμματιστεί αφίξεις 28 κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στο περιθώριο της έκθεσης, η αποστολή της Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με εκπροσώπους από άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια για τον τρόπο λειτουργίας τους και τις απαιτήσεις της κρουαζιέρας τόσο από τα λιμάνια όσο και από τους φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο του κάθε προορισμού.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Τζοβάρας σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι: «το τελευταίο διάστημα, ο οργανισμός καταβάλλει συνεχή προσπάθεια για την ολοκλήρωση παρεμβάσεων και βελτιώσεων στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από ίδιους πόρους, για να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα κρουαζιερόπλοια και τους επιβάτες τους, με αγορά προσκρουστήρων, διαμόρφωση χώρου υποδοχής των επιβατών κρουαζιέρας, και εξωραϊσμό του χώρου πρόσδεσης.

Η έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών της β’ φάσης του λιμένα, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου του Οργανισμού: την καθιέρωση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και της ευρύτερης περιοχής ως προορισμού κρουαζιέρας».

Από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ)

pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Read 2297 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς