ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ(2) 26-04-2013 (Ο.Λ.ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ)

Igoumenitsa_Logo

Ηγουμενίτσα 26-04-2013

Ημερίδα: Συνέργειες και συνεργασίες στη λιμενική κοινότητα

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε., το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το ΤΕΙ Ηπείρου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Angelika Pallas, στην Ηγουμενίτσα, με θέμα:

«Συνέργειες και συνεργασίες στη λιμενική κοινότητα:

Νέα πληροφορικά συστήματα και επιστημονικές εξελίξεις».

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Έργου APC, που χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IPA ADRIATIC και κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Έργου καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών που αναπτύχθηκαν.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας Σωτήριος Βλάχος, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων που εμπλέκονται στο έργο. Χαιρετισμό απηύθηνε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ Ηπείρου, Καθηγητής Σωτήριος Κανδρέλης, ενώ την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ, κ. Βασίλειος Κ. Διαμάντης.

Πραγματοποιήθηκαν επιστημονικές παρουσιάσεις από τον Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Δημήτριο Τσαμπούλα, τον Αναπληρωτή Καθηγητή του ίδιου φορέα κ. Αθανάσιο Μπαλλή, τον Αναπληρωτή Καθηγητή του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Χρυσόστομο Στύλιο, και τον Διευθυντή Ανάπτυξης της ΟΛΗΓ ΑΕ κ. Κωνσταντίνο Γκρίνια, οι οποίες κάλυψαν πλήρως την τεχνική και επιστημονική διάσταση του έργου.

Τέλος υπήρξε αναλυτική παρουσίαση των εφαρμογών λογισμικού που αναπτύχθηκαν για τον Οργανισμό Λιμένα Βενετίας, τον αντίστοιχο οργανισμό του Ploce και τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, καθώς και της λειτουργικότητας αυτών, προκειμένου να τονισθεί με ρεαλιστικό τρόπο η κάλυψη των αναγκών που υλοποιείται μέσω του έργου.


 

Αποποίηση ευθύνης: Αυτό το Δελτίο Τύπου έχει παραχθεί με την οικονομική ενίσχυση του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA Adriatic. Τα περιεχόμενα αυτού του Δελτίου Τύπου είναι αποκλειστική ευθύνη του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση των Αρχών του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA Adriatic.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου pdf-icon


 
Read 2059 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας