ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3-11-2014 (Ο.Λ. ΚΑΒΑΛΑΣ)

Kavala_logo

 

Καβάλα 3-11-2014

ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» ΤΟ 2014

Με το κρουαζιερόπλοιο «Louis Cristal» ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για φέτος. Πολύ σημαντική αύξηση παρουσιάστηκε το 2014, καθώς στον Λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» κατέπλευσαν 26 κρουαζιερόπλοια με 13.087 επιβάτες, έναντι 15 κρουαζιερόπλοιων με 7.099 επιβάτες το 2013.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, η ανοδική τάση θα συνεχιστεί και το 2015.

Με την ολοκλήρωση των έργων της θωράκισης και επέκτασης του προσήνεμου μώλου, καθώς και των συμπληρωματικών έργων (δίκτυα Η/Μ, πυρόσβεσης, ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σκαφών, επιστρώσεις δαπέδου και τοποθέτηση προσκρουστήρων), ο προσήνεμος μώλος του Λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» συνολικού μήκους 480 μέτρων, θα προσδώσει την αναγκαία λιμενική υποδομή για την πλαγιοδέτηση μεγάλων τουριστικών σκαφών (κρουαζιερόπλοιων).

Η δημιουργία σε συνεργασία με ιδιώτη επενδυτή cruise terminal στον χώρο των παλαιών αποθηκών στο προσεχές διάστημα, η πλήρη εφαρμογή του κώδικα ασφαλείας ISPS, η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για την παραλαβή και διαχείριση των αποβλήτων και καταλοίπων φορτίων των πλοίων, το γεγονός ότι ο Λιμένας Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» είναι ενταγμένος στην κατηγορία των «eco ports», αλλά και η συνεργασία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, τον Δήμο Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, είναι γεγονότα προσθετικής σημασίας για την περαιτέρω ένταξη της Καβάλας στους τουριστικούς προορισμούς κρουαζιέρας.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου pdf-icon

 

Read 1929 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας