Συμμετοχή της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. στην Seatrade Med 2016

Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση κρουαζιέρας « Seatrade Med» που πραγματοποιήθηκε στη Santa Cruz της Τενερίφης 21-23 Σεπτεμβρίου 2016.

Ο κ. Κεκρόπουλος Γρηγόριος-υπηρεσιακό στέλεχος- της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. συναντήθηκε με στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας προβάλλοντας τις λιμενικές υποδομές αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του λιμένα. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις αναβαθμισμένες λιμενικές υποδομές πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων στον προσήνεμο μόλο του λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» και συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συζητήσεις και στην χώρα μας.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 με τον κατάπλου των κρουαζιερόπλοιων «VOYAGER» και «SILVER SPIRIT» εγκαινιάστηκαν στην πράξη, οι αναβαθμισμένες λιμενικές υποδομές που αφορούν την ασφαλή πρόσδεση των κρουαζιεροπλοίων και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Πλέον ο λιμένας Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» διαθέτει τις απαραίτητες λιμενικές υποδομές και υπηρεσίες σε μήκος κρηπιδωμάτων 640 μ. επί του προσήνεμου μόλου για την ασφαλή πρόσδεση των κρουαζιεροπλοίων, αποκτώντας ένα ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των λιμένων του Βορείου Αιγαίου.

Παρά το ρευστό περιβάλλον που επικρατεί στην γείτονα Τουρκία και αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον τουρισμό κρουαζιέρας στην χώρα μας (και περισσότερο στο Β. Αιγαίο), η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. με την συνεχή αναβάθμιση λιμενικών υποδομών και υπηρεσιών επιδιώκει την προσέλκυση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς στον τομέα της κρουαζιέρας, η οποία είναι επωφελής για την Εθνική οικονομία και την τοπική κοινωνία.

Read 748 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας