Ο Υπουργός Ναυτιλίας στην Καβάλα

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης , συνοδευόμενος από τον Γ.Γ.Λ.Λ.Π.Ν.Ε. κ. Λαμπρίδη Χρήστο, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο κ. Ράπτη Σταμάτη και του συντονιστή έργου Λιμένων κ. Λιάγκο Αθανάσιο, επισκέφθηκε χθες 21-3-2017 την Καβάλα και είχε επαφές με τοπικούς φορείς.

Ο κ. Κουρουμπλής , παρουσία του Προέδρου και Δ/νοντος Συμβούλου της ΟΛΚ ΑΕ κ. Χρήστου Χριστιανού Ηλιάδη, ξεκίνησε τις επαφές από τον Εμπορικό Λιμένα «Φίλιππος Β΄» , όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των Λιμενεργατών, ο οποίος του έθεσε το ζήτημα της λειτουργίας του λιμένα στον Σταυρό.

Κατόπιν ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας με την Δήμαρχο κ. Δήμητρα Τσανάκα στην οποία ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε την παραχώρηση τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καβάλας, έκτασης περίπου 22 στρεμμάτων, στον Δήμο Καβάλας. Επίσης συζητήθηκε η απόδοση τμήματος της Τελωνειακής αποθήκης στον Δήμο Καβάλας για την οποία δεσμεύτηκε ο κ. Υπουργός ότι θα θέσει το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας και τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, στα γραφεία του οποίου συναντήθηκε με το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, την Θασιακή Ένωση, τους Ναυτικούς Πράκτορες καθώς επίσης και τον Δήμαρχο Νέστου, κ. Ευάγγελο Τσομπανόπουλο, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα του κλάδου τους.

Σε ειδική σύσκεψη με τον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο της ΟΛΚ ΑΕ κ. Χρήστο Χριστιανό Ηλιάδη και το προσωπικό του Οργανισμού συζητήθηκε η αναπτυξιακή προοπτική του Λιμενικού συστήματος Καβάλας

Read 648 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας