ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ MEDCRUISE

corfu_logo medcruiselogo

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε.

 

Στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Λιμανιών Κρουαζιέρας Μεσογείου (MEDCRUISE) που έγινε στην Τύνιδα τις 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου έγινε δεκτός σαν μέλος της Ένωσης ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας.

Η MEDCRUISE έχει μέλη 68 λιμάνια της Μεσογείου μεταξύ των οποίων και τα σημαντικότερα λιμάνια όπως η Βαρκελώνη, Πειραιάς, Civitavecchia (Ρώμη), Βενετία, Μασσαλία, Βαλένθια, Νάπολι, Ντουμπρόβνικ, και άλλα.

Από την Ελλάδα στην MEDCRUISE μετέχουν εκτός του Πειραιά και τα λιμάνια Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Βόλου, Καβάλας, Ηγουμενίτσας, Χανίων (Σούδα), Κω, Κεφαλλονιάς καθώς και αρκετά κυπριακά λιμάνια.

Την περίοδο αυτή πρόεδρος της Ένωσης είναι ο κ. Σταύρος Χατζάκος, Γενικός Διευθυντής του λιμένος Πειραιά.

H MEDCRUISE είναι το σημαντικότερο φόρουμ στο οποίο συζητούνται θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, φέρνει σε επαφή τα λιμάνια με τους υπόλοιπους παράγοντες του κλάδου και εισηγείται κανόνες προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Στην διήμερη συνάντηση συμμετείχαν και ανώτατα στελέχη των μεγάλων εταιρειών κρουαζιερόπλοιων τα οποία έθεσαν σημαντικά θέματα προς συζήτηση αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του σημαντικού αυτού κλάδου του τουρισμού. Κατά την συνάντηση η αντιπροσωπεία του Ο.Λ.ΚΕ. A.E. από τον Δ/νοντα Σύμβουλο κ.κ. Σωτήρη Βλάχο και στελέχη του οργανισμού είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και κατ ιδίαν με στελέχη των μεγάλων εταιρειών που έχουν την Κέρκυρα στα προγράμματα τους όπως της Carnival, Royal Caribbean, MSC, Costa Crociere, Holland American, Pullmantour και άλλες.

Με την συμμετοχή του στην MEDCRUISE καθώς και στην Διεθνή Έκθεση στο Μαϊάμι (SEATRADE MIAMI) αλλά και στα Ποσειδώνια ο ΟΛΚΕ εγκαινιάζει μια περίοδο εξωστρέφειας στην προσπάθεια του να αυξήσει το μερίδιο του στον πολύ ανταγωνιστικό τομέα της κρουαζιέρας.


pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

 

 Read 2126 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας