ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19_06_2012 (Ο.Λ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

corfu_logo interreg greek_flag eu_logo suports

 

 

 

Περιβαλλοντική Διαχείριση Τοπικών Λιμένων

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. διοργανώνει την Δευτέρα, 25.6.2012 και ώρα 9:30 π.μ στην συνεδριακή αίθουσα του Οργανισμού στον Νέο Επιβατικό Σταθμό του Λιμένα της Κέρκυρας , συνέδριο με θέμα : «Περιβαλλοντική Διαχείριση Τοπικών Λιμένων» στο πλαίσιο του Διευρωπαϊκού έργου «Αειφόρος Διαχείριση των Ευρωπαϊκών Τοπικών Λιμένων» με διακριτικό τίτλο ‘SUPORTS’.

Το παραπάνω έργο εντάσσεται στο Διευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG IVC και χρηματοδοτείται απο το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι λιμανιών της Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Πανεπιστημιακοί απο τα Παν/μια Θεσσαλονίκης, Πειραιά και Κάρντιφ, καθώς και εκπρόσωπος της ESPO (Ευρωπαϊκή Οργάνωση Λιμένων).

afisa_Synedriou_OLKE_Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση σχετικά με την περιβαλλοντική διαχείριση, τις πολιτικές, τους τρόπους και τα εργαλεία αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών ζητημάτων κυρίως των Ευρωπαϊκών Τοπικών Λιμένων. Θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από λιμάνια της Ευρώπης ενώ θα αναφερθούν συγκεκριμένα παραδείγματα περιβαλλοντικής διαχείρισης απο τοπικά λιμάνια της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Την Τρίτη, 26.6.2012 και ώρα 09:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους εταίρους του προγράμματος SUPORTS, στην εφαρμογή των EcoPorts εργαλείων περιβαλλοντικής διαχείρισης ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας οπού θα παρουσιαστούν διάφορα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης όπως το EMAS (Eco-Management & Audit Scheme), το ISO:14001 και το PERS (Port Enviromental Review System).

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους κ. Μαυρωνά Παναγιώτη (26610.45551 εσωτ.4114) και κ. Μπατσούλη Αριστείδη (26610.45551 εσωτ.4113) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

 

 Read 2127 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας