ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12_09_2012 (Ο.Λ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

corfu_logo 

 

 

1ο Συνέδριο Κρουαζιέρας Κέρκυρας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ανακοινώνουν την διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Κρουαζιέρας Κέρκυρας με θέμα «Κρουαζιέρα και Τοπική Κοινωνία».

logosynedrioukerkyrasΤο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα την Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 στην Ιόνιο Ακαδημία και στις εγκαταστάσεις του ΟΛΚΕ.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΗΑΤΤΑ και με την στήριξη του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να εξεταστούν θέματα τοπικών συνεργασιών που καθορίζουν ζωτικά στοιχεία της επιτυχίας ενός προορισμού, όπως είναι η εμπορική του ελκυστικότητα, η φιλικότητα προς την κρουαζιέρα, η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος, το επιχειρησιακό επίπεδο υποδοχής και η οικονομική απόδοση καθώς και η δημιουργία νέων δραστηριοτήτων.

Ξεκινώντας αυτήν την συνεργασία οι δυο οργανισμοί αποσκοπούν στο να γίνει το 1ο Συνέδριο Κρουαζιέρας της Κέρκυρας ένας θεσμός ώστε να παρακολουθούνται και να σχολιάζονται διεξοδικά κάθε χρόνο οι εξελίξεις στον τομέα της κρουαζιέρας. «Ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια μας θα βρεί την υποστήριξη για να αποκτήσει συνέχεια, γιατί πιστεύουμε στην αναγκαιότητα ενός forum που θα προσφέρει σε ετήσια βάση την ευκαιρία να συζητούνται από πολλές σκοπιές ιδέες και λύσεις για τα ζητήματα ανάπτυξης της κρουαζιέρας» ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. Κος Σωτήρης Βλάχος. Παράλληλα πρόσθεσε ο Κος Γιώργος Χονδρογιάννης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, «Η δημιουργικότητα και η φαντασία, είναι ένα ισχυρό όπλο για την μεγιστοποίηση της οικονομικής απόδοσης που όμως απαιτεί ευρεία τοπική συνεργασία και συχνά ασυνήθιστους συνδυασμούς δράσεων».

Την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες του συνεδρίου με την παρουσία Υπουργών Ναυτιλίας και Τουρισμού, του Περιφερειάρχη, του Δήμαρχου, των τοπικών βουλευτών Πρόεδροι Επιμελητηρίων Ελλάδος, Πρόεδροι Οργανισμών Λιμένων Ελλάδος κ.α.

Το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδρίες, η πρώτη με θέμα :

«Τοπικές συνεργασίες για την προβολή και ανάπτυξη ενός προορισμού κρουαζιέρας» και η δευτερη με θέμα : «Η σημασία των τοπικών συνεργασιών για την μεγιστοποίηση της οικονομικής απόδοσης των προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων».

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας και φορείς του κλάδου. Περισσότερες πληροφορίες θα δωθούν σε επόμενα δελτία τύπου. 

 

pdf-icon pdf-icon pdf-icon pdf-icon
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου Ανακοίνωση 1ου Συνεδρίου Κρουαζιέρας Πρόγραμμα - Ομιλητές 2o Δελτίο Τύπου

 Read 2057 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας