ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3-10-2014 (Ο.Λ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

corfu_logo

 

Σύσκεψη ΟΛΚΕ ΑΕ με Δήμο Παξών

Συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ Α.Ε.) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014, με αντιπροσωπεία του Δήμου Παξών με κύριο θέμα συζήτησης τα έργα αποκατάστασης που έχουν δρομολογηθεί και εκτελούνται από τον ΟΛΚΕ Α.Ε. στον Νέο Λιμένα Γαϊου Παξών καθώς και στο σχεδιασμό παρεμβάσεων για την εύρυθμή λειτουργία των λιμένων Παξών, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου Παξών, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παξών κ. Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Υπεύθυνος Τουρισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Χρηματοδοτήσεων κ. Λύχνος Γεώργιος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπύρος Βλαχόπουλος. Εκ μέρους του Ο.Λ.ΚΕ Α.Ε. , ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σπύρος Ανδριώτης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Σπίνουλας, η Διευθύντρια κα Βασιλική Μαρτζούκου, και οι μηχανικοί του Οργανισμού κ.κ. Αριστείδης Μπατσούλης και Άγγελος Χειρδάρης.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Παξών κ. Σπύρος Βλαχόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Νέο Λιμένα Γαϊου αλλά και για την εν γένει συνεργασία και το ενδιαφέρον του Οργανισμού για την αξιοποίηση και ανάπτυξη των υπηρεσιών του λιμένα καθώς και στην άμεση ανταπόκριση του για την επίλυση τρεχόντων ζητημάτων.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σπύρος Ανδριώτης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τόνισε ότι ο Οργανισμός τήρησε τις δεσμεύσεις του παρεμβαίνοντας άμεσα σε θέματα που άπτονταν των αρμοδιοτήτων του, κατόπιν της πρόσφατης επίσκεψης κλιμακίου του Ο.Λ.ΚΕ Α.Ε. τον περασμένο Ιούλιο, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αμοιβαία βούληση για την συνέχιση της καλής συνεργασίας του Ο.Λ.ΚΕ Α.Ε. με τον Δήμο Παξών σε θέματα υποδομών και ανάπτυξης. Ενημέρωσε επίσης για την επικείμενη αδειοδοτηση του λιμένα της Κέρκυρας καθώς και γι αυτή των λιμένων Παξών και Διαποντίων Νήσων - αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας των υδατοδρομίων - από το αρμόδιο Υπουργείο, η λειτουργία των οποίων θα επιλύσει χρόνια προβλήματα συνδεσιμότητας των νησιών.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, αφού τέθηκαν όλα τα θέματα που χρήζουν παρεμβάσεων στη λιμενική ζώνη του νησιού, δόθηκε προτεραιότητα στον χωροταξικό σχεδιασμό των λιμένων για την καλύτερη εξυπηρέτηση επιβατών και επαγγελματιών της περιοχής, στις βελτιώσεις κι παρεμβάσεις στους λιμενίσκους Αντιπάξων καθώς και στην ολοκλήρωση των διαδικασιών των έργων στα λιμάνια Λάκκας και Λογγού και την άμεση ένταξη τους στο νέο ΕΣΠΑ.


pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

 

 

Read 2000 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς