ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-10-2014 (Ο.Λ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

corfu_logo

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS GUNSTON HALL

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Αμερικανικό Πολεμικό Πλοίο USS GUNSTON HALL πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε., την Κυριακή 12.10.2014 στα πλαίσια της παρουσίας του πλοίου στο νησί μας. Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Α.Ε. κ. Σπύρος Ανδριώτης και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας των Λιμενικών Εγκαταστάσεων κ. Αριστείδης Μπατσούλης οι οποίοι προσέφεραν πλακέτα και αναμνηστικά δώρα στον πλοίαρχο.

Το πολεμικό πλοίο USS GUNSTON HALL αφίχθηκε την Παρασκευή 10.10.2014 στο λιμάνι της Κέρκυρας με σκοπό την ολιγοήμερη ξεκούραση του πληρώματος του. Λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που απαιτούνται εκ μέρους της αμερικανικής πλευράς ήταν αναγκαία προϋπόθεση ο ελλιμενισμός του πλοίου στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας οπού εφαρμόζονται οι διατάξεις του διεθνούς κώδικα ασφαλείας ISPS. Η διοίκηση του Οργανισμού σταθμίζοντας τα δεδομένα και ιδία την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αποφάσισε να παραλάβει προσωρινά το έργο του προσήνεμου μόλου μέχρι και την αποχώρηση του πλοίου το πρωί της Δευτέρας 13.10.2014.

Οι αξιωματούχοι του πλοίου και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της Αμερικανικής Πρεσβείας ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του ΟΛΚΕ Α.Ε. για την ξεχωριστή υποδοχή και την φιλοξενία που τους επιφυλάχθηκε καθώς και για την νομική υποχρέωση που ανελήφθη, δηλαδή την προσωρινή παραλαβή της προβλήτας. Δεν παρέλειψαν επίσης να αναφερθούν στις ομορφιές της Παλιάς πόλης και της υπαίθρου καθώς και στην ζεστή αντιμετώπιση που συνάντησαν από την τοπική κοινωνία. Υποσχέθηκαν δε, να μεταφέρουν στους αρμόδιους Αμερικανούς Αξιωματούχους, τις θετικές εντυπώσεις τους τόσο από το νησί μας όσο και από τις εγκαταστάσεις και τις σύγχρονες παροχές και διευκολύνσεις που παρέχει ο Λιμένας Κέρκυρας στα κατάπλεοντα πλοία ώστε να προταθεί η Κέρκυρα στους προορισμούς ανάπαυσης των πληρωμάτων των αμερικανικών πολεμικών πλοίων.


pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

 

 

Read 1999 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς