ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31-10-2014 (Ο.Λ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

corfu_logo

 

Παρθενικό ταξίδι κρουαζιερόπλοιου COSTA DIADEMA

Την Tρίτη 04.11.2014 η Κέρκυρα ως «Βασίλισσα του Ιονίου» θα έχει την τιμή να υποδεχθεί στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. το νεότευκτο και μεγαλύτερο πλοίο της εταιρείας Costa Crociere, Costa Diadema, γνωστό και ως «Βασίλισσα της Μεσογείου».

Η «ναυαρχίδα» της Ιταλικής εταιρείας, χωρητικότητας 4.947 επιβατών και 1.253 μελών πληρώματος, θα αναχωρήσει για το παρθενικό της ταξίδι το Σάββατο 01.11.2014 από το λιμάνι της Τεργέστης και υπόσχεται μια κρουαζιέρα με πολλές εκπλήξεις, μοναδικές ανέσεις και κορυφαίες υπηρεσίες στους τυχερούς που θα επιλέξουν την μοναδική αυτή εμπειρία. Ανάμεσα στους σταθμούς προορισμού του επιβλητικού αυτού πλοίου θα είναι και η Κέρκυρα ως Μοναδικός Ελληνικός Προορισμός, με ώρα άφιξης στο νησί μας τις 08:00 και ώρα αναχώρησης τις 13:00. Ειδικότερα το πρόγραμμα του έχει ως ακολούθως:

Ημέρα

Λιμάνι

Άφιξη

Αναχώρηση

1

Τεργέστη, Ιταλία

-

20:00

2

Εν πλω

-

-

3

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

08:00

18:00

4

Κέρκυρα, Ελλάδα

08:00

13:00

5

Βαλέτα, Μάλτα

08:00

13:00

6

Νάπολη, Ιταλία

08:00

13:00

7

Γένοβα, Ιταλία

07:00

-

Για αυτή την τόσο σημαντική άφιξη ο ΟΛΚΕ Α.Ε. σε συνεργασία με τον τοπικό πράκτορα κ. Κων/νο Αρώνη έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων για να υποδεχτεί τους επιβάτες του πλοίου στον Νέο Επιβατικό Σταθμό. Θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη επί του πλοίου, με παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών και επαγγελματικών φορέων, ενώ από πλευράς πλοίου θα παρατεθεί δεξίωση στην σάλα του με την καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών. Η αδιάλειπτη παρουσία της εν λόγω πλοιοκτήτριας εταιρείας στην Κέρκυρα επιβεβαιώνει αφενός την άριστη συνεργασία με τον Οργανισμό με τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει στην βελτίωση υποδομών και παρεχόμενων υπηρεσιών σε νευραλγικούς τομείς όπως η ασφάλεια, η περιβαλλοντική πολιτική κ.α. και αφετέρου τονίζει τη συνεχή ζήτηση της Κέρκυρας ως προορισμού κρουαζιέρας.

Ας σημειωθεί ότι για την φετινή χρονιά οι προσεγγίσεις της εταιρείας ξεπερνούν τις 50, με αυξανόμενο ρυθμό για το 2015 καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα αφίξεων που έχει κοινοποιηθεί στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε θα φτάσουν τις 80 προσεγγίσεις με 5 κρουαζιερόπλοια (Costa Deliziosa, Costa Luminosa, Costa Mediterranea, Costa Celebration & Costa neoClassica). Η γενικότερη τάση της βιομηχανίας της Κρουαζιέρας είναι η δρομολόγηση ολοένα και μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων σε Λιμένες που μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερα απαιτήσεις τέτοιων πλοίων . Η Κέρκυρα με τον αποπεράτωση του Νέου Μόλου συνολικού μήκους 430 μ. βρίσκεται πανέτοιμη στη νέα αυτή πρόκληση γεγονός που μας χαροποιεί καθώς γεμίζει με αισιοδοξία την τοπική κοινωνία.


pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

 

 

Read 1964 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς