Ιούνιος, 61 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων

61 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων για τον μήνα Ιούνιο - Posidonia Sea Tourism Forum 2015.

Σημαντικός κρίνεται ο φετινός Ιούνιος για την χώρα μας λόγω των πολιτικών εξελίξεων σε ευρωπαϊκό, ελληνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο αλλά παράλληλα σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν στον τομέα του τουρισμού και της κρουαζιέρας εν προκειμένω.

Συγκεκριμένα, στο λιμένα της Κέρκυρας, θα προσεγγίσουν 61 κρουαζιερόπλοια που αντιστοιχούν στο 15% του συνόλου των προσεγγίσεων της φετινής χρονιάς και σηματοδοτεί την έναρξη της "High Season" της ελληνικής κρουαζιέρας αφού στο πεντάμηνο Ιούνιος-Οκτώβριος θα πραγματοποιηθούν 302 προσεγγίσεις, το 74% των συνολικών αφίξεων με 60 προσεγγίσεις μηνιαίως κατά μέσο όρο.

Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων αναμένεται να κατακλύσουν το νησί τις επόμενες ηλιόλουστες μέρες του Ιουνίου και σύμφωνα με υπολογισμούς πάνω από 90,000 επισκέπτες θα εκδράμουν προς τις παραλίες και τα αξιοθέατα του νησιού.

Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η Παρασκευή 5 Ιουνίου με 4 Κ/ζ & 9.000 επιβάτες, η Δευτέρα 15 Ιουνίου με 4 Κ/ζ & 6.000 και η Τρίτη 23 Ιουνίου με 4 Κ/ζ & 6.000 επιβάτες.

 

Ο Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. στο 3rd Posidonia Sea Tourism Forum 2015

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας συμμετείχε με περίπτερο στο 3rd Posidonia Sea Tourism Forum 2015, που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Αθηνών, 26 και 27 Μαΐου 2015 – ένα διήμερο συνέδριο και έκθεση, αφιερωμένο στις προοπτικές ανάπτυξης, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημαντικότεροι κλάδοι του θαλάσσιου τουρισμού, κρουαζιέρας, yachting και ακτοπλοΐας στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας εκπροσώπησε ο υπεύθυνος κρουαζιέρας κ. Αριστείδης Μπατσούλης, ενώ παράλληλα στο εκθεσιακό περίπτερο φιλοξενούνταν η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» με τον Διαχειριστή της κ. Γκόβα Αναστάσιο και στελέχη της εταιρείας, οπού σε συνεργασία με τον Οργανισμό έχει συστηθεί μικτή εταιρεία με τον τίτλο «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου Ε.Π.Ε.», ολοκληρώνοντας με επιτυχία την αδειοδότηση του πρώτου επίσημου Υδατοδρομίου σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο λιμάνι της Κέρκυρας. Πλήθος επαφών πραγματοποιήθηκαν μέσα στο διήμερο με εταιρίες κρουαζιέρας, επιχειρηματίες, λιμενικές αρχές κ.α. που δραστηριοποιούνται στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την δημιουργία υδατοδρομιων στην περιοχή τους και ενημερώθηκαν για τις νέες εξελίξεις σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο καθώς η νέα αυτή υπηρεσία ίσως αποτελέσει την απαρχή χάραξης μιας νέας τουριστικής πολίτικης με πλήθος επίλογων από θάλασσα και αέρα ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης και ανανέωσης των τουριστικών προορισμών σε συνεργίες με τους κλάδους της κρουαζιέρας του Yachting, της ακτοπλοΐας.

Read 1239 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς