Αυξημένη η κίνηση της Κρουαζιέρας τον Ιούνιο

Ο Ιούνιος θεωρείται μήνας έναρξης της high season για την κρουαζιέρα καθώς αναμένονται 57 αφίξεις που θα μεταφέρουν στο νησί πάνω από 87.000 επισκέπτες. Χαρακτηριστικό της high season η αύξηση στη συχνότητα των επισκέψεων των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται το όμορφο νησί του Ιονίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι την 2η εβδομάδα του Ιουνίου, από Δευτέρα 06.06 έως και το Σάββατο 11.06 θα ελλιμενιστούν 12 κ/ζπλοια με 23.000 επιβάτες.

Ήμερες που αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής από πλευράς επισκεψιμότητας είναι η Δευτέρα 06.06 με 3 κρουαζιεροπλοια & 5.000 επιβάτες – NORWEGIAN JADE, VISION OF THE SEAS, SIRENA– Το ίδιο αναμένεται και την Τρίτη 07.06 και 3 μεγάλου μεγέθους κρουαζιερόπλοια – COSTA DELIZIOSA, AIDAbella, EURODAM – οπού υπολογίζεται να αποβιβάσουν περισσότερους από 6.500 επισκέπτες από 60 εθνικότητες, με διάθεση να γνωρίσουν τις ομορφιές της παλιάς πόλης και την Τετάρτη 08.06 τα 2 κρουαζιερόπλοια MEIN SCHIFF 2 & COSTA MEDITERRANEA με 4.000 επισκέπτες θα συνεχίσουν την περιπλάνηση τους στην καταπράσινη Κέρκυρα με τα παραδοσιακά χωριά και την πανοραμική θέα.

Η Παρασκευή τα τελευταία 15 χρόνια θεωρείται ήμερα Home Porting για το λιμάνι αφού η εταιρεία Thomson Cruises με το πλοίο Thomson Dream για την φετινή χρονιά θα επιβιβάζει περισσότερους από 4.500 επιβάτες μηνιαίως, με πτήσεις που καταφθάνουν στον Διεθνή Αερολιμένα «Ιωάννη Καποδίστρια» από 20 αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας κατά την διάρκεια όλης της ημέρας. Στα συν η εβδομαδιαία προσέγγιση της ιταλικής εταιρείας MSC Cruises με το πλοίο Msc Orchestra και 3.000 επισκέπτες, ανεβάζει το ποσοστό επισκεψιμότητας του νησιού την συγκεκριμένη ημέρα.

Όμως και το Σάββατο 11.06 με τα 2 κρουαζιερόπλοια OCEANA & SEVEN SEAS NAVIGATOR το πρόγραμμα προμηνύεται πλούσιο αφού οι κάτι παραπάνω από 2.500 επισκέπτες του είναι σίγουρο ότι θα βρουν ελεύθερο χρόνο για shopping και εκδρομές στο νησί μας, με τις επισκέψεις στα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού να ξεχωρίζουν, με τις παράλιες για μπάνιο και χαλάρωση να είναι must σε ένα όμορφο νησί σαν την Κέρκυρα, και για τους πιο «ψαγμένους» οι επισκέψεις σε ταβέρνες, εστιατόρια και οινοποιεία καθώς και οι ξεναγήσεις στα καντούνια της πόλης με την εκκλησία του Πολιούχου Άγιου Σπυρίδων να ξεχωρίζει από μακριά με το χαρακτηριστικό καμπαναριό της.Η μεγάλη γκάμα των προϊόντων και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κρουαζιέρας καλύπτει όλες τις κατηγορίες τουριστών και ηλικιακών ομάδων όπως, φοιτητές, οικογένειες με παιδιά, νεόνυμφοι, ζευγάρια, σύλλογοι και εταιρείες που πλέον έχουν τις διακοπές εν πλω ανάμεσα στις πρώτες επιλογές τους.

Συμμέτοχη ΟΛΚΕ στα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016

Το μεγαλύτερο διεθνές ραντεβού της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας που πραγματοποιείται στη χώρα μας ανοίγει και φέτος τις πύλες του από 6 έως 10 Ιουνίου στον εκθεσιακό χώρο “Metropolitan Expo” - Πρόκειται για την Διεθνή Έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016». Αξίζει να σημειωθεί ότι για φέτος στην έκθεση θα συμμετάσχουν 1.800 έκθετες από 89 χώρες, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 40 θεματικά συνέδρια, σεμινάρια, workshops και συνεντεύξεις τύπου θα καλύψουν κάθε πτυχή του ναυτιλιακού κλάδου, δίνοντας έμφαση στις βασικές προτεραιότητες του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας - παρουσία και όλων των άλλων μεγάλων λιμένων - συμμετέχει στα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ με εκθεσιακό περίπτερο υπό την αιγίδα της ΕΛΙΜΕ – Ένωση Λιμένων Ελλάδας. Για τις ανάγκες της έκθεσης και τις εργασίες του συνεδρίου, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο & Δ/νων Σύμβουλο κ. Σπύρο Στεφανίδη και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Γουλή & κ. Αριστείδη Μπατσούλη.

Το πλήρες πρόγραμμα της έκθεσης είναι διαθέσιμο από: http://www.posidonia-events.com/for-exhibitors/planned-events.aspx

Read 1088 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς