Ο.Λ.Λ.: Ρεκόρ κερδών για τον Οργανισμό

Παρά τα προβλήματα που οφείλονται στην πανδημία λόγω του Κορωνοϊού COVID-19, ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ Α.Ε., υπό τη νέα του διοίκηση, πέτυχε ρεκόρ κερδών για το 1ο εξάμηνο του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, με στόχο κερδοφορίας για το πρώτο εξάμηνο του 2020 τις 371.350 ευρώ από τον προϋπολογισμό που εγκρίθηκε το 2019, ο Ο.Λ.Λ.Α.Ε. έφτασε κέρδη ύψους 719.118 ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον στόχο κατά 94%.

Σημειωτέον ότι η κερδοφορία του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. για το πρώτο εξάμηνο του 2020 υπερβαίνει τη συνολική κερδοφορία του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφερόμενη κερδοφορία θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, λαμβάνοντας υπόψη ότι λόγω της πανδημίας ο Ο.Λ.Λ.Α.Ε. είχε μεγάλες απώλειες εσόδων δεδομένου ότι:
Α) Σχεδόν μηδενίστηκαν τα έσοδα από τον Τομέα της Ακτοπλοΐας για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο.
Β) Σε συμμόρφωση με τις κυβερνητικές αποφάσεις αποστερήθηκε σημαντικά έσοδα από τη μη είσπραξη του αντιτίμου παραχωρήσεων χώρων και καταστημάτων προς τρίτους.

Η επίτευξη της ανωτέρω κερδοφορίας οφείλεται κυρίως:
Α) Στην αναζήτηση νέων δραστηριοτήτων και φορτίων στη διεθνή αγορά.
Β) Στη μείωση των εξόδων
Γ) Στη διεκδίκηση και τιμολόγηση οφειλών παρελθόντων ετών προς τον Ο.Λ.Λ.Α.Ε.

Παράλληλα, με συνεχή προσπάθεια της νέας διοίκησης ανακτήθηκαν επισφάλειες τιμολογημένων υπηρεσιών παρελθόντων ετών, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά το ύψος παλαιών επισφαλειών και να βελτιωθεί ανάλογα η ρευστότητα του Οργανισμού.

Η διοίκηση του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους εργαζομένους της, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας υπερέβαλαν εαυτούς, ώστε να λειτουργήσει η εταιρία σε μια περίοδο, κατά την οποία η γνωστή υποστελέχωση του Οργανισμού επιβαρύνθηκε και από αυτή τη δυσμενή συγκυρία.

Με βάση αυτή την απόδοση κερδοφορίας, η νέα διοίκηση του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. βλέπει με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον και προγραμματίζει τις απαραίτητες επενδύσεις, ώστε το 2021 να αποτελέσει έτος-σταθμό για τον Ο.Λ.Λ.Α.Ε. σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, τη βελτίωση των υποδομών του λιμένος, την προσέλκυση νέων πελατών και, βεβαίως, τη διασφάλιση της οικονομικής ευρωστίας του Οργανισμού.

Read 1011 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς