ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-10-2013 (Ο.Λ. Λαυριου)

Lavrio_Logo

Λαύριο 21-10-2013

Με την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, μέσω της «καινοτομίας» που εισάγει στη φετινή προκήρυξη του Υπουργείου, δίνεται για πρώτη φορά φέτος η δυνατότητα στις ακτοπλοϊκές εταιρίες να επιλέξουν ως αφετήριο λιμένα το Λαύριο.

Εν όψει, λοιπόν, του ανοιχτού δημόσιου Διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί για τις άγονες γραμμές της ακτοπλοΐας της περιόδου 1/11/2013-31/10/2014 (διεξαγωγή 19/11/2013, ημέρα Τρίτη, κτίριο ΥΝΑ), ο Ο.Λ.Λ.Α.Ε. ενημερώνει τόσο το επιβατικό κοινό όσο και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες ότι:

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιβατών στο Λιμάνι Λαυρίου, ο Ο.Λ.Λ.Α.Ε. προτίθεται, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαυρεωτικής και το ΚΤΕΛ Αττικής, να δρομολογήσει γραμμή που θα συνδέει απευθείας τον Σταθμό του Μετρό-Προαστιακού Κορωπίου με το Λιμάνι του Λαυρίου.

Προς διευκόλυνση των φορτηγών, ο Ο.Λ.Λ.Α.Ε. θα παρέχει υπηρεσίες τρακτόρευσης διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό.

Σε φυλασσόμενο χώρο εντός του Λιμένα, θα παρέχεται η δυνατότητα παραμονής των οχημάτων μέχρι τη φόρτωση ή την παραλαβή τους.

Ο Ο.Λ.Λ.Α.Ε. παραμένει στη διάθεση των ενδιαφερομένων εταιριών για την εξέταση παροχής και άλλων διευκολύνσεων, όπως π.χ. έκδοση εισιτηρίων κ.ά.

Οι παραπάνω παροχές του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. δημιουργούνται μετά την «καινοτομία» που εισάγει η φετινή προκήρυξη και έχουν ως βασικό στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Η κίνηση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει δρομολόγια με λιγότερα ναυτικά μίλια, μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και, συνεπώς, μειωμένες τιμές στα εισιτήρια.

Τα οφέλη που προκύπτουν από την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής δραστηριότητας του Λιμένα Λαυρίου, τόσο για τις ακτοπλοϊκές εταιρίες όσο και για τους επιβάτες, είναι κάτι που κατ’ επανάληψη, εξάλλου, έχει τονίσει και ο ίδιος ο Υπουργός.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου pdf-icon

Read 2313 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς