Το Κρουαζιερόπλοιο «Seabourn Odyssey» στο Λαύριο

Μετά την εταιρεία Celestyal Cruises με τα πλοία «Celestyal Crystal» και «Celestyal Nefeli» και το Ιστιοφόρο Κρουαζιερόπλοιο «Running on Waves» που χρησιμοποιούν από το 2015 τον Λιμένα του Λαυρίου ως λιμένα εκκίνησης και τερματισμού κρουαζιέρας (home porting), το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 κατέπλευσε για πρώτη φορά και το Κρουαζιερόπλοιο «Seabourn Odyssey» της εταιρείας Holland America Line για την αποεπιβίβαση επιβατών (home porting).

Η απόφαση της Διοίκησης της Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου ΑΕ (ΟΛΛ ΑΕ) να προχωρήσει από τις αρχές του 2015 στον επανασχεδιασμό του Επιβατικού Σταθμού, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Τερματικός Σταθμός Κρουαζιέρας με πλήρη εφαρμογή τόσο των διαβατηριακών και τελωνειακών διαδικασιών του Κεκτημένου Σέγκεν όσο και των μέτρων και διαδικασιών ασφαλείας του Κώδικα ISPS, άνοιξε νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Λαυρίου.

Ο Τερματικός Σταθμός Κρουαζιέρας έχει πλέον τη δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης μέχρι και δύο Κρουαζιερόπλοιων ενώ στα σχέδια της ΟΛΛ ΑΕ είναι η επέκταση των υποδομών για την αύξηση της δυνατότητας ταυτόχρονου ελλιμενισμού περισσότερων Κρουαζιεροπλοίων, ενισχύοντας τόσο την εθνική όσο και την τοπική οικονομία μέσω της διακίνησης μεγάλου αριθμού ταξιδιωτών, μεσαίου και υψηλού οικονομικού επιπέδου.

Μετά τον Πειραιά και την Κέρκυρα, και ο Λιμένας Λαυρίου εξελίσσεται δυναμικά ως Λιμένας εκκίνησης και τερματισμού Κρουαζιέρας (home porting) με την προσέλκυση αυξημένου ενδιαφέροντος και άλλων εταιριών γα τη χρήση του Λιμένα Λαυρίου είτε ως Home Port είτε και ως προορισμό transit.

Read 1539 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς