Ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα AUGGMED στην ΟΛΠ Α.Ε.

Ένα ακόμη Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που σχετίζεται με την ασφάλεια και την εκπαίδευση των στελεχών της ΟΛΠ Α.Ε., το “AUGGMED”, ολοκληρώθηκε με την τρίτη κατά σειρά πιλοτική του επίδειξη στον λιμένα του Πειραιά. Οι άλλες δυο πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς στο αεροδρόμιο της αγγλικής πόλης Leeds και στον υπόγειο σταθμό τρένων της Βαρκελώνης.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα AUGGMED (AUtomated serious Game scenario Generator for MixED reality training), έκλεισε τον κύκλο των πιλοτικών δοκιμών του στον τερματικό σταθμό ΜΙΑΟΥΛΗΣ της κρουαζιέρας παρουσία στελεχών του λιμενικού και άλλων υπηρεσιών με επιτυχία.

Το AUGGMED στηρίζεται σε εργαλεία που ήδη υπάρχουν στην αγορά και προχωρά στην προσομοίωση τους σε πραγματικά σενάρια χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες Virtual Reality και Mixed Reality. Τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται για την προσομοίωση είναι το Λογισμικό EXODUS, που έχει σχέση με την διαχείριση κρίσεων, από το πανεπιστήμιο του Greenwich και την πλατφόρμα των παιγνιδομηχανών UNITY φτιάχνοντας έτσι μια νέα πλατφόρμα στην οποία προσομοιάζονται διάφορα σενάρια τρομοκρατικών επιθέσεων με σκοπό την συνεχή εκπαίδευση των στελεχών που ασχολούνται με την αποτροπή των τρομοκρατικών ενεργειών.

Όπως ανέφερε ο κος Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος, ΥΑΛΕ ΟΛΠ και επιστημονικός υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος, η τρομοκρατία, παράλληλα με τις συνέπειες των ολοένα και αυξανόμενων καταστροφών των κρίσιμων υποδομών, εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή απειλή για τη ζωή και τις βασικές υποδομές σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν. Η εισαγωγή των τεχνολογιών Virtual Reality και Mixed Reality για την εκπαίδευση των στελεχών πρώτης γραμμής, μειώνουν σημαντικά τα κόστη και τους χρόνους των παραδοσιακών μεθόδων ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τη συχνότητα και τη διαθεσιμότητα των ευκαιριών κατάρτισης διατηρώντας ταυτόχρονα σε βέλτιστα επίπεδα ασφάλειας και υψηλά επίπεδα κατάρτισης τα στελέχη.

Η αναφερόμενη πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές και διαφορετικές εγκαταστάσεις και χρησιμοποιεί απλά PCs, smartphones και tablets καθώς και μια σειρά από οθόνες και γυαλιά HMDs (Head Mounted Displays).

Όπως είναι γνωστό η ΟΛΠ Α.Ε. συμμετέχει σε πολλά Ευρωπαϊκά προγράμματα είτε σαν επικεφαλής εταίρος είτε σαν εταίρος και αποκομίζει σημαντικά οφέλη από την τεχνογνωσία που αποκτούν τα στελέχη του καθώς και από την ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων με τα στελέχη των άλλων λιμένων της Ευρώπης.

Read 968 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 33 Πειραιάς, Τ.Κ. 18535