Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και Qingdao Port.

 

Μία σημαντική στρατηγική συνεργασία θεμελιώθηκε με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) που υπεγράφη στις 23 Ιουλίου 2018, μεταξύ της ΟΛΠ Α.Ε. και του Qingdao Port Group, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια στον κόσμο και διεθνή κόμβο των μεταφορών.

Το ΜΟU υπεγράφη από το κ. Αθανάσιο Λιάγκο Σύμβουλο Διοίκησης και μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. και το Πρόεδρο του Qingdao Port Group κ. Zheng Minghui.

Οι τομείς συνεργασίας που αναφέρονται στο μνημόνιο είναι οι εξής: Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και Πληροφοριών, Εκπαίδευση Προσωπικού, ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τη προστασία του περιβάλλοντος μέσα από καλές πρακτικές κ.α.

Ο βασικός στόχος που επιδιώκεται μέσα από τη στρατηγική συνεργασία των δύο λιμένων στους παραπάνω τομείς είναι η ανάπτυξη συνεργειών σε έργα κοινού ενδιαφέροντος που θα ευνοήσουν την ανάπτυξη των logistics και θα ενισχύσουν τις θέσεις των λιμένων ως πύλες εμπορίου.

Read 739 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς