Ολοκληρωση του Ευρωπαϊκου εργου ΜΕΜΟ

Piraeus_Logo memo med eu

 

Το Διεθνές Συνέδριο για την επιτυχή ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού έργου ΜΕΜΟ, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα MED, διοργανώνει ο ΟΛΠ – Επικεφαλής Εταίρος, στο ξενοδοχείο METROPOLITAN, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 (09:15 – 15:00)

Το έργο ΜΕΜΟ - Παρατηρητήριο των Ηλεκτρονικών Θαλάσσιων Λεωφόρων της Μεσογείου, προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη των θαλάσσιων και παράκτιων περιοχών της Μεσογείου, συνδυάζοντας την περιβαλλοντική διαχείριση και την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών με τεχνολογίες (AIS και VTS).

Στα πλαίσια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του έργου και την εφαρμογή τους σε διακεκριμένους Λιμενικούς Φορείς της Μεσογείου (Λιμένες Πειραιά, Βενετίας, Βαλένθια και Κόπερ). Το πρόγραμμα προβλέπει ειδική ενότητα για την παρουσίαση καλών πρακτικών και εμπειριών στη θεματική περιοχή του έργου ΜΕΜΟ, ενισχύοντας την πρακτική συνεισφορά του στην ευρύτερη λιμενική κοινότητα.

Το Διεθνές Συνέδριο του ΜΕΜΟ στοχεύει να συμβάλλjavascript:mctmp(0);ει στη δημιουργία συνεργιών μεταξύ αρμόδιων Φορέων και Οργανισμών για τη διαμόρφωση κοινών και αποτελεσματικών λύσεων και στρατηγικών στην περιοχή της Μεσογείου.

Στο έργο εκπροσωπούνται 5 Μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία) μέσω των Φορέων: ΟΛΠ, BIC Αττικής, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ΔΛΤ Χερσονήσου - ΕΒΕ Μασσαλίας- Περιφέρεια της Λιγουρίας, Λιμενική Αρχή Βενετίας - Ινστιτούτο FEPORTS - Λιμάνι Κόπερ αντίστοιχα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

pdf-icon

Δελτίο Τύπου

pdf-icon

Πρόσκληση - Πρόγραμμα

Read 3175 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς