ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07-12-2011

Eργασίες του χειμερινού Seatrade Forum

Στις εργασίες του χειμερινού Seatrade Forum για την Κρουαζιέρα, το οποίο διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχε ενεργά ο Ο.Λ.Π. Α.Ε., με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Γιώργο Ανωμερίτη και τον κ. Σταύρο Χατζάκο, Δ/ντη Διοίκησης και Πρόεδρο της MedCruise.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του φετινού Forum εστιάσθηκε για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, στη διερεύνηση των εκπροσώπων της αγοράς Κρουαζιέρας, για τη διοργάνωση χειμερινών δρομολογίων Κρουαζιέρας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν για τον Πειραιά οι διμερείς συνομιλίες μεταξύ των κυριότερων εταιριών κρουαζιέρας και του Ο.Λ.Π. Α.Ε. για τις συνθήκες αγοράς του 2013 και 2014 και τις πολιτικές που θα εφαρμοσθούν για την περαιτέρω μεγέθυνση του κλάδου στον Πειραιά. Ήδη έγινε γνωστό το ενδιαφέρον δύο μεγάλων εταιριών για νέα δρομολόγια από το 2013, με πλοία νέας γενιάς.

Για τα συμπεράσματα του Forum και τις δυνατότητες διοργάνωσης χειμερινών δρομολογίων κρουαζιέρας στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, θα συνέλθει άμεσα η Τεχνική Επιτροπή Κρουαζιέρας της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και εντός του Ιανουαρίου 2012 η Σύνοδος των Ελληνικών Λιμένων Κρουαζιέρας, η οποία θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις προώθησης και στήριξης τέτοιων προτάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. έχει ήδη λάβει αποφάσεις ειδικών εκπτώσεων για χειμερινά δρομολόγια κρουαζιέρας στο τελευταίο Δ.Σ. του Οργανισμού, απόφαση η οποία έγινε θετικά δεκτή από την αγορά. Απαιτούνται πάντως συνολικά μέτρα με ενεργή τη συμμετοχή των Δήμων και Λιμενικών Ταμείων των πόλεων και λιμένων που υποδέχονται κρουαζιερόπλοια, άλλα και των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες μετά τον Οκτώβριο έχουν συνηθίσει να μην δραστηριοποιούνται μέχρι τον Απρίλιο επαγγελματικά. Απαιτείται όπως υπογράμμισε και ο κ. Γ. Ανωμερίτης «μια νέα τουριστική κουλτούρα».

Με την ευκαιρία του Forum, ο κ. Γ. Ανωμερίτης επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο με τον οποίο συζήτησε

  • (α) την αναγνώριση του Πειραιά ως οικολογικού λιμανιού (Εcoport), αποτέλεσμα και των πατριαρχικών κατευθύνσεων και αγώνων για τη σωτηρία του περιβάλλοντος,
  • (β) την περαιτέρω διερεύνηση των παραμέτρων ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στη Μεσόγειο και την Ελλάδα και
  • (γ) την πρόταση για μια μελλοντική διοργάνωση περιβαλλοντικού Forum στα «Λιμάνια των Αποστόλων», με συντονιστή την ΕΛΙΜΕ και τον Ο.Λ.Π. Α.Ε.pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Read 2729 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς