ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-02-2012

logo_ELIME

Συνήλθαν στις αίθουσες συσκέψεων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. η Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), τα οποία ενέκριναν ομόφωνα: (α) τον οικονομικό απολογισμό του 2011, (β) τον προϋπολογισμό του 2012 και (γ) την αλλαγή καταστατικών διατάξεων, ώστε να μπορούν να εγγράφονται ως μέλη και άλλοι λιμένες, πέραν των ιδρυτικών δώδεκα (12) λιμένων Ανωνύμων Εταιρειών.

Στη Γενική Συνέλευση παρέστη και ομίλησε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λ.Π. καθ. Θάνος Πάλλης, με θέμα τις διαμορφούμενες απόψεις για θεσμικά θέματα, ενώ δευτερολογώντας με τις παρεμβάσεις όλων των εκπροσώπων των λιμένων απάντησε σε επιμέρους ερωτήματα που του τέθηκαν.

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε και πάλι ως Πρόεδρό της τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργο Ανωμερίτη.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

  • Πρόεδρος : Γιώργος Ανωμερίτης (ΟΛΠ Α.Ε.)
  • Α’ Αντιπρόεδρος: Στέλιος Αγγελούδης (ΟΛΘ Α.Ε.)
  • Β’ Αντιπρόεδρος: Μπράς Γιάννης (Ο.Λ. Ηρακλείου)
  • Γεν. Γραμματέας : Πλατυκώστας Κώστας (Ο.Λ. Πάτρας)
  • Οικον. Επόπτης : Δημητρόπουλος Νίκος (Ο.Λ. Ραφήνας)
  • Μέλη : Οι εκπρόσωποι των λιμένων Βόλου, Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Ελευσίνας και Καβάλας.

 

1. Έγιναν μέλη, νέοι εταίροι της ΕΛΙΜΕ τα Δημοτικά Λιμάνια, Θήρας, Μήλου, Κω, Πάτμου, Πύργου (Κατάκολο) και το Νομαρχιακό Λιμάνι Χανίων.

2. Κοινή συμμετοχή όλων των λιμανιών κρουαζιέρας μαζί με τον ΕΟΤ σε ενιαίο εθνικό περίπτερο στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας του κόσμου, στο “Seatrade Cruise Shipping Miami” από 12 έως 15 Μαρτίου.

3. Κοινή συμμετοχή όλων των λιμανιών – μελών της ΕΛΙΜΕ σε ενιαίο περίπτερο στην παγκοσμίας εμβέλειας ναυτιλιακή έκθεση “Posidonia 2012” από 4 έως 8 Ιουνίου 2012.

4. Έγκριση της πρότασης της Τεχνικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Κρουαζιέρας για συντονισμένη μελέτη του θέματος “Χειμερινή Κρουαζιέρα”. Στόχος είναι η επιμήκυνση του χρόνου επισκεψιμότητας και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Η χώρα μας διαθέτει τις κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες, ιδιαίτερα σε λιμάνια της κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Θα διερευνηθούν από κοινού με τις εταιρείες κρουαζιέρας και την τοπική αυτοδιοίκηση οι δυνατότητες ανάπτυξης της από την περίοδο του 2015.

Τέλος, η λιμενική βιομηχανία της χώρας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του Ο.Λ.Π. Α.Ε. να επαναδραστηριοποιήσει τη θυγατρική του εταιρεία ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ, η οποία ως γνωστόν με διμερείς προγραμματικές συμφωνίες θα αναλάβει την παροχή τεχνογνωσίας, διαχείρισης έργων και συντονισμού μελετών σε όλα τα λιμάνια και κατά προτεραιότητα σε λιμάνια κρουαζιέρας.

 

pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Read 2630 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς