ΟΛΠ Α.Ε.: Ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με τη Λεμεσό.

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021. Ο Captain Weng Lin και ο κ. Άγγελος Καρακώστας, Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΟΛΠ Α.Ε. συναντήθηκαν σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στον Πειραιά, με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου κ. Βασίλη Δημητριάδη και τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Υφυπουργείου Ναυτιλίας κ. Νεόφυτο Παπαδόπουλο, με θέμα τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας και συγκεκριμένα την ακτοπλοϊκή διασύνδεση του Πειραιά με τη Λεμεσό.

Η θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου θα πραγματοποιείται με επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, το οποίο θα μεταφέρει επιβάτες, οχήματα αλλά και φορτίο μεταξύ των Λιμένων Πειραιά και Λεμεσού και ενδεχομένως να περιλαμβάνει έναν ενδιάμεσο σταθμό σε ένα ελληνικό νησί. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται καθόλη τη διάρκεια του έτους με μεγαλύτερη συχνότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που άπτονται της υλοποίησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Ο Captain Weng Lin, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε, αναφέρθηκε στη σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο αυτών χωρών με παράδοση στη ναυτιλία, τονίζοντας παράλληλα τα οφέλη που θα φέρει η θαλάσσια σύνδεσή τους τόσο στο οικονομικό όσο και στο τουριστικό επίπεδο. Το εγχείρημα της διασύνδεσης αυτής δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν σκεφθεί κανείς πως σχεδόν πάνω από είκοσι χρόνια Ελλάδα και Κύπρος δεν συνδέονται ακτοπλοϊκά, ωστόσο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και πολύ σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσής της.

 

Read 514 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς