ΟΛΠ Α.Ε.: Ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων – Θετική αποτίμηση του 2020 παρά την πανδημία

15 Ιουλίου 2021. Η ΟΛΠ Α.Ε. πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης, Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, η οποία είχε την απαραίτητη απαρτία με ποσοστό συμμετοχής των μετόχων 82,36%.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων οι Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και η Διανομή Μερίσματος, αναφορικά με την εταιρική χρήση του έτους 2020. Επισημαίνεται, ότι το ποσό του μερίσματος, κατόπιν σχετικής πρότασης του Δ.Σ., ανήλθε σε 0,40 ευρώ ανά μετοχή.

Tα σημαντικότερα μεγέθη της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για το έτος 2020 αφορούν στον κύκλο εργασιών της εταιρείας, ο οποίος ανέρχεται σε 132,9 εκατ. ευρώ, στα κέρδη προ φόρων, τα οποία είναι 36,9 εκατ. ευρώ και στα κέρδη μετά από τους φόρους, τα οποία ανέρχονται σε 26,4 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα σημείωσαν αύξηση και ανέρχονται σε 111,4 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνεται πως η ΟΛΠ Α.Ε. προχώρησε σε συμβασιοποίηση επενδύσεων, οι οποίες ανέρχονται σε 211,7 εκατ. ευρώ. Τέλος, τα συνολικά έξοδα της εταιρείας μειώθηκαν σε ποσοστό 8.8% το 2020 και ανήλθαν στα 93,7 εκατ. ευρώ έναντι 102,7 εκατ. ευρώ της χρήσης 2019, παρά το γεγονός ότι οι αμοιβές και τα έξοδα του προσωπικού παρέμειναν αμετάβλητα στα 58 εκατ. ευρώ. Η ΟΛΠ Α.Ε. κατέβαλλε το έτος 2020, 4,8 εκατ. ευρώ, ως αντάλλαγμα παραχώρησης στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Πρόεδρος του PPA κ. Yu Zenggang, ο οποίος προέδρευσε της Γενικής Συνελεύσεως, αναγνώρισε τη συμβολή όλου του προσωπικού της εταιρείας στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2020, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας και τόνισε πως η ΟΛΠ Α.Ε. αφενός επιδιώκει τη συνέχιση της πετυχημένης της οικονομικής πορείας στοχεύει ωστόσο, ταυτόχρονα, στην ανάδειξη του Λιμένα Πειραιώς ως ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του κόσμου. Τέλος πρόσθεσε ότι «έχουμε τοποθετήσει τον Λιμένα του Πειραιά σε μια αδιάκοπη τροχιά θετικής ανάπτυξης και κερδοφορίας. Από ένας τοπικός λιμένας, το ελληνικό λιμάνι έχει μετατραπεί σήμερα σ’ ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα ναυτιλίας παγκοσμίως, βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, μαζί με τους παραδοσιακούς ηγέτες, ενώ είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.»

Read 504 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς