ΟΛΠ: Προσφορά συμβολικού δώρου από την COSCO SHIPPING στο Ναυτικό Μουσείο Χίου

Πρόεδρος ΟΛΠ Α.Ε.: Ελλάδα και Κίνα άριστη συνεργασία με σπουδαία επιτεύγματα για τη ναυτιλία

18 Αυγούστου 2021. Το αντίγραφο ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πρόσφερε η COSCO SHIPPING στο Ναυτικό Μουσείο Χίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Προέδρου της Διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. στο νησί.

Το δώρο παρέδωσε στο Ναυτικό Μουσείο ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ.Yu Zenggang, σε συνέχεια πρωτοβουλίας, την οποία είχε αναλάβει η πρώην Α.Ε. Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, κα Zhang Qiyue.

Ο Πρόεδρος κ.Yu Zenggang αφού περιηγήθηκε στις αίθουσες του Μουσείου από τον Πρόεδρο κ. Κώστα Λω, απηύθυνε χαιρετισμό όπου επεσήμανε τη σπουδαία ναυτική παράδοση, ιστορία και κληρονομιά της Χίου αλλά και την προφανή μεγάλη συμβολή του νησιού μέχρι και σήμερα στον τομέα της ναυτιλίας στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα και η Κίνα είναι διαχρονικά πρωτοπόρες και γνωρίζουν σε βάθος τα ναυτικά θέματα και για αυτό οφείλουν μαζί να οδηγούν τις εξελίξεις για το μέλλον της ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος, αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις και την αναβάθμιση του Λιμένα Πειραιώς από την COSCO SHIPPING και την ΟΛΠ Α.Ε. λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «O ΟΛΠ και η COSCO SHIPPING κάνουμε σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια στο Λιμάνι του Πειραιά. Έχουμε αναπτύξει άριστη συνεργασία και στενές σχέσεις με την Ελλάδα, έχουμε ήδη υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις και συνεχίζουμε τη δυναμική μας επενδυτική πορεία, με στόχο ο Λιμένας να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά κέντρα της Ευρώπης και παγκοσμίως. Στο Λιμάνι του Πειραιά παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κρουαζιέρας, ακτοπλοΐας- με το λιμάνι πλέον να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη στη διακίνηση επιβατών και εξυπηρέτησης φορτίων».

 

Photo: Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Χίου κ. Κωνσταντίνος Λω,
ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang και ο κ. Φαφαλιός Δημήτριος, μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου της Χίου.

Read 377 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς