ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17-12-2012 (Ο.Λ. Πειραιως)

Piraeus_Logo

Πειραιάς 17-12-2012

Τη συμμετοχή του στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για τα θέματα της στρατηγικής ανάπτυξης του εθνικού λιμενικού συστήματος αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τις θέσεις που αναπτύχθηκαν, τα σχετικά άρθρα του σχεδίου νόμου:

  • δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων,
  • νέα δομή και λειτουργία του συστήματος,
  • Αττικό Λιμενικό Σύστημα,
  • ανασχεδιασμός για την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) και αδειοδότησης έργων σε Οργανισμούς Λιμένων βρίσκονται στην ορθή κατεύθυνση και οδηγούν σε ένα νέο αποτελεσματικό σύστημα λιμενικής λειτουργίας. Μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2012 θα υποβληθούν και γραπτά οι προτάσεις του ΟΛΠ Α.Ε.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ.Γιώργος Ανωμερίτης: “στις επόμενες μέρες θα συνέλθει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), προκειμένου να συμβάλουμε όλοι στις αποφάσεις εφαρμογής που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκού και δυναμικού λιμενικού συστήματος. Ενός συστήματος το οποίο αποτελεί κύριο παράγοντα της διαδικασίας ανάπτυξης του τόπου, αφού από την αποτελεσματική του λειτουργία εξαρτώνται κύριοι τομείς της οικονομίας, όπως η βιομηχανία, το εμπόριο και ο τουρισμός. Ιδιαίτερα για τον ΟΛΠ Α.Ε. η τελική επιλογή της αποδοχής του ευρωπαϊκού μοντέλου ανάπτυξης και όχι της πώλησης του συνόλου των μετοχών του Οργανισμού σε έναν και μόνο στρατηγικό επενδυτή, αποτελεί δικαίωση των επί τριετία διατυπωμένων δημόσια απόψεων του για ένα μοντέλο πολλαπλών ιδίων χρήσεων και παραχωρήσεων για νέες επενδύσεις με διαφάνεια, ανταγωνιστικότητα και περιβαλλοντική προστασία. Το στοίχημα για τα λιμάνια και την χώρα είναι οι νομοθετικές ρυθμίσεις να εφαρμοσθούν ταχύτατα”.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου pdf-icon


Read 1982 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς