ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-12-2012 (Ο.Λ. Πειραιως)

Piraeus_Logo

Πειραιάς 18-12-2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε την τοποθέτηση Αναθηματικής Στήλης στη μνήμη των Μικρασιατών προσφύγων, στη χερσαία λιμενική ζώνη του ΟΛΠ Α.Ε., η οποία βρίσκεται σε χώρο 6.000 τ.μ. κάτω ακριβώς από τον αρχαιολογικό χώρο των Ηετιώνιων Πυλών.

Όπως είναι γνωστό, τον χώρο αυτόν το Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε. είχε αποφασίσει ήδη από πέρυσι να τον εκχωρήσει στο Υπ. Πολιτισμού για πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος χρήσεις. Στον χώρο αυτό που μετατρέπεται σε πάρκο, ως συνέχεια του αρχαιολογικού πάρκου και του πάρκου Δραπετσώνας, θα ανεγερθεί στο βόρειο άκρο του, η Αναθηματική Στήλη των Μικρασιατών προσφύγων.Όλος ο χώρος θα μετατραπεί σε κήπο, ώστε να συνταιριάζει με τον όμορο αρχαιολογικό χώρο.

 

Ο χώρος αυτός επελέγη μεταξύ άλλων, διότι σ’ αυτόν κυρίως τον χώρο οργανώθηκαν οι πρώτοι καταυλισμοί των χιλιάδων προσφύγων, που κατέφθαναν στο λιμάνι του Πειραιά, υποδοχή και ανακούφιση στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι υπηρεσίες του ΟΛΠ. Η απόφαση ελήφθη μετά από κοινή πρωτοβουλία, όλων των μικρασιατικών οργανώσεων, των φορέων του Πειραιά και της αυτοδιοίκησης, υπό τον συντονισμό της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής. Η τελική επιλογή της τοποθέτησης της Αναθηματικής Στήλης Μικρασιατών Προσφύγων σε ζώνη της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά αποτελεί ομόφωνη απόφαση και εκφράζει το σύνολο των Μικρασιατικών Σωματείων και της Ένωσής τους.

 

Δείτε τον χάρτη  pdf-icon


Διαβάστε το Δελτίο Τύπου pdf-icon


Read 2074 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς