ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-01-2013 (Ο.Λ. Πειραιως)

Piraeus_Logo

Πειραιάς 23-01-2013

Με βάση τα στοιχεία τα οποία επεξεργάσθηκε η Τεχνική Επιτροπή Κρουαζιέρας της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) για το homeporting στα 4 κύρια λιμάνια κρουαζιέρας της χώρας, προκύπτει ότι διακινήθηκαν συνολικά 440.098 επιβάτες.

Από τους επιβάτες αυτούς, οι οποίοι επιβιβάσθηκαν και αποβιβάσθηκαν σε ελληνικά λιμάνια, το 74% διακινήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά (ΟΛΠ), το 15% στον Ο.Λ. Κέρκυρας και το 11% στον Ο.Λ. Ηρακλείου.

Όπως προκύπτει από τα πιο πάνω, τόσο στη γενική κίνηση πλοίων και επιβατών κρουαζιέρας, όσο και στους homeporting επιβάτες, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. αποτελεί το βασικό λιμάνι κρουαζιέρας της χώρας, βάσει και των δεδομένων απολογιστικών στοιχείων του 2012.

Σημειώνεται ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. διαθέτει υποδομές υψηλής ασφάλειας, διαχωρισμού επιβατών Σένγκεν και εκτός Σένγκεν, τελωνειακούς σταθμούς και ελεύθερες ζώνες, οργανωμένες Πύλες εισόδου-εξόδου επιβατών κατά τα πρότυπα των διεθνών αεροδρομίων, 11 θέσεις ελλιμενισμού και εντός του 2013 τρία μεγάλα σύγχρονα terminals σταθμών επιβατών. Με αυτά τα δεδομένα αποτελεί το κύριο λιμάνι της χώρας και το μεγαλύτερο της Ανατολικής Μεσογείου, γεγονός που υποδηλώνει, παράλληλα με τις νέες συνολικές επενδύσεις που εκτελούνται ύψους 420 εκατ. Ευρώ, ότι ελάχιστα περιθώρια, με βάση τους διεθνείς οικονομοτεχνικούς δείκτες, υπάρχουν για νέο ανταγωνιστικό λιμάνι στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου pdf-icon


ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ 2012 TRANSIT / ΕΓΧΩΡΙΟΙ pdf-icon


Read 1941 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς