ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-05-2013 Ο.Λ.ΚΕ.

corfu_logo

Πειραιάς 27-05-2013

Επίσκεψη Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ)

Την Πέμπτη 23.05.2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. επίσκεψη του κλιμάκιου της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) που αφορούσε την λειτουργία της κρουαζιέρας και την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών.

Τους υποδέχτηκε αντιπροσωπεία στελεχών του ΟΛΚΕ με επικεφαλής τον κ.κ. Σωτήρη Βλάχο, Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο, παρουσία των Ναυτικών Πρακτόρων του Νομού καθώς και εκπροσώπων της Λιμενικής Αρχής.

Στην συνάντηση αυτή αναλύθηκε διεξοδικά από μέρους του λιμένα οι προσπάθειες και ενεργειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών τόσο προς τα πλοία όσο και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών καθώς και στην διευκόλυνση στην σύντομη παραμονή τους στο νησί, και συγκεκριμένα για τις ενέργειες εκβάθυνσης δύο (2) περιοχών του λιμανιού που επιτρέπουν την προσέγγιση μεγαλύτερων πλοιών στις θέσεις αυτές. Επισης ενημερώθηκαν για την πορεία των μεγάλων εργων του λιμανιού, Προσηνεμος Μόλος , Υπήνεμος Μόλος και τουριστικό καταφύγιο.

Οι εκπρόσωποι της ένωσης δήλωσαν ικανοποιημένοι από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και αυτά που δρομολογούνται ωστόσο ζήτησαν να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσεων για διαδικαστικά και γραφειοκρατικά θέματα ώστε να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό λιμάνι.

Ποσειδώνια 2013

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. θα λαβει μέρος στο 2ο Posidonia Sea Tourism Forum για το θαλάσσιο τουρισμό που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 28 και τις 29 Μαΐου με δικό του περίπτερο (Νο Β22) στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι προοπτικές ανάπτυξης των τομέων της κρουαζιέρας και του yachting στις ευρύτερες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και οι επιπτώσεις του συνεχώς μεταβαλλόμενου γεωπολιτικού και οικονομικού τοπίου τόσο στους προορισμούς όσο και στις αγορές που τροφοδοτούν τον θαλάσσιο τουρισμό είναι οι κεντρικοί άξονες του συνεδρίου.

Στην πρώτη συνεδρία του Forum θα εξεταστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή, εστιάζοντας στο ρόλο των κυβερνήσεων, τη νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά ζητήματα και την επίδραση τους στις μακροπρόθεσμες εταιρικές στρατηγικές.

Θα αναλυθεί επίσης η σημασία της επένδυσης σε λιμένες για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, ενώ παράλληλα θα εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο η Ιταλία, η Τουρκία και η Μαύρη Θάλασσα προσέλκυσαν τέτοιες επενδύσεις.

Τη δεύτερη ημέρα, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στους τομείς του yachting και της επιβατηγού ναυτιλίας.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση θα αναλυθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το yachting στην Ελλάδα αλλά και άλλες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, το θέμα του καμποτάζ και θα αναζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της βιομηχανίας yachting καθώς και ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή τη προσπάθεια.

Σημαντικοί παράγοντες του θαλάσσιου τουρισμού, στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας, εκπρόσωποι εθνικών κυβερνήσεων , τοπικές αρχές και λιμάνια προορισμού θα συνθέσουν ένα μωσαϊκό παραγόντων που θα εξετάσει τα κρίσιμα ζητήματα.

Το 2ο Posidonia Sea Tourism Forum οργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, της CLIA Europe, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MEDCRUISE), της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ), της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) και του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΗΥΒΑ).

 

 

Διαβάστε την Ανακοίνωση pdf-icon


 
Read 2062 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς