ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04-06-2013 (Ο.Λ. Πειραιως)

Piraeus_Logo

Πειραιάς 04-06-2013

Ο ΟΛΠ Α.Ε., ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως ECOPORT από την ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων), συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:

  • Ανέθεσε στην εταιρία “Αντιρρυπαντική Α.Ε”. με την οποία είναι συμβεβλημένος, τον πλήρη καθαρισμό των χερσαίων χώρων της παράκτιας περιοχής της Κυνόσουρας Σαλαμίνας.
  • Ανέθεσε στην εταιρία “Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος Α.Ε.” τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής της Κυνόσουρας
  • Φυτεύει σε όλο το λιμάνι 1000 περίπου νέα δένδρα και φυτά για την ενίσχυση του υπάρχοντος πρασίνου
  • Αναβαθμίζει με ελαιοχρωματισμούς το επιβατικό λιμάνι με στόχο την αισθητική του αναβάθμιση και
  • Τοποθετεί νέες σύγχρονες πινακίδες σε όλες τις εισόδους- εξόδους του λιμένα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ.Γιώργος Ανωμερίτης:

«Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) ο ΟΛΠ ανταποκρίνεται, με πράξεις και όχι με λόγια, στην ανάγκη για ανάληψη δράσεων με σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του οικοσυστήματος της Κυνόσουρας Σαλαμίνας, αλλά και όλης της χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής της Λιμενικής Ζώνης από Πειραιά μέχρι Πέραμα και Σαλαμίνα.

Καλούμε την τοπική κοινωνία, αλλά και τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές να συνδράμουν στο δύσκολο έργο μας και να προστατεύσουν την περιοχή από τη δράση ασυνείδητων προκειμένου και οι δαπάνες του ΟΛΠ να “πιάσουν τόπο”.

Επίσης, ο ΟΛΠ, με τη δράση του αυτή, αποδεικνύει έμπρακτα το ξεχωριστό ενδιαφέρον του για την παράκτια περιοχή της Κυνόσουρας Σαλαμίνας, την αναβάθμιση και ανάδειξη της οποίας επιδιώκει με δράσεις όπως:

  • η δημιουργία Εταιρίας Ειδικού Σκοπού κατά το πρότυπο του «Αθήνα 2004» για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2020.
  • η έναρξη των διαδικασιών παραχώρησης του χώρου της Κυνόσουρας για τη δημιουργία πολιτιστικού και αρχαιολογικού πάρκου και
  • η ολοκλήρωση εντός του 2013 των περιβαλλοντικών όρων αποκατάστασης της περιοχής του πρώην λατομείου Τούρλας Σαλαμίνας».

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου pdf-icon


 
Read 2140 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς