ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02-07-2013 (Ο.Λ. Πειραιως)

Piraeus_Logo

Πειραιάς 02-07-2013

Στον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου “Royal Princessκαπτ. Tony Draper και τους αξιωματικούς του, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης και οι συνεργάτες του, παρέδωσαν το θυρεό του λιμανιού και βιβλία ως δώρα, με αφορμή την πρώτη άφιξη του νεότευκτου πλοίου της Carnival στον Πειραιά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης ανέφερε ότι “το α’ πεντάμηνο του 2013 σε σχέση με το 2012 στο λιμάνι του Πειραιά υπήρξε αύξηση των transit επιβατών κρουαζιέρας +17,23%, ενώ χαιρέτισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία ανακοίνωσε η Επίτροπος κ. Μ. Δαμανάκη βάσει της οποίας ο Πειραιάς και το λιμάνι του θα αποτελέσουν το 2015 τη Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Είναι αυτονόητο ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. και ως Αρχή και ως Επιχείρηση θα συνεργασθεί με την Αυτοδιοίκηση και όλους τους φορείς του Πειραιά, ώστε το 2015 να είναι μια ευκαιρία προβολής και ανάπτυξης του Πειραιά και της Ελληνικής Ναυτιλίας”.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου pdf-icon

Read 1764 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας