ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-08-2013 (Ο.Λ. Πειραιως)

Piraeus_Logo

Πειραιάς 29-08-2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης την οποία ασκεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αποφάσισε:

(α) την επιχορήγηση με 100.000 Ευρώ της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του οποίου η ανακαίνιση ήδη ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει υπό την ευθύνη του Δήμου.

(β) τη συμμετοχή στις δαπάνες κατάρτισης με 50.000 Ευρώ του σχετικού φακέλου για τη διεκδίκηση στα ευρωπαϊκά όργανα της έδρας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021 από τους Δήμους Πειραιώς και Σαλαμίνας. Όπως είναι γνωστό, πρόταση του ΟΛΠ Α.Ε. από το 2011 είναι να αναδειχθεί ο εορτασμός των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2021, ως κεντρικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός του ευρύτερου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής, στα πλαίσια του οποίου να διεκδικηθεί από τους Δήμους Πειραιά και Σαλαμίνας, η έδρα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

(γ) Έγκριση εκ νέου της κατασκευής Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου από το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας εντός της θεσμοθετημένης χερσαίας λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ Α.Ε. στην περιοχή του πρ. ΟΔΔΥ (Ν.Ικόνιο προς Σχιστό) επί χώρου εμβαδού 3.967,50 τ.μ.

(δ) Δέσμευση από τον ΟΛΠ Α.Ε. και τη ΣΕΠ Α.Ε. με χωριστό Μνημόνιο Συνεργασίας της κατασκευής του λιμένος του Αρμού Περάματος και της Μαρίνας Περάματος (μαρίνα Ε), στα πλαίσια των αρχικών συμφωνιών μετά τη νέα επιλεγείσα θέση για τη διακίνηση πετρελαιοειδών στον Προβλήτα ΙΙΙ, θέση η οποία απελευθερώνει και αναπτύσσει πλήρως το λιμένα Αρμού, προς όφελος των κατοίκων του Δήμου Περάματος.

Για τα θέματα (α) και (β) συμφωνήθηκε με το Δήμαρχο Πειραιά και μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο να υπάρξει σύσκεψη Δήμου και ΟΛΠ Α.Ε. στο Δημαρχείο Πειραιά την προσεχή Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου pdf-icon

Read 1924 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς