ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-10-2013 (β) (Ο.Λ. Πειραιως)

Piraeus_Logo

Πειραιάς 24-10-2013

Τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για την αναβάθμιση του τεχνητού φωτισμού των εξωτερικών χώρων της λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ Α.Ε. αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Το έργο προϋπολογισμού 3.909.735 ευρώ πλέον ΦΠΑ, οδηγεί σε 46,2% εξοικονόμηση ενέργειας και απόσβεση σε 3,5 χρόνια και 82,6% εξοικονόμηση χρημάτων για συντήρηση.

Για το έργο αυτό είχαν προηγηθεί μελέτες από εξειδικευμένες εταιρείες μέσα από ανοιχτό διαγωνισμό, από τις οποίες προκύπτει ετήσια εξοικονόμηση ρύπων ύψους 1.583 τόνων CO2.

Το έργο αφορά το σύνολο της χερσαίας ζώνης από το Κεντρικό Λιμάνι μέχρι το Πέραμα και στοχεύει όχι μόνο στον καλύτερο και άπλετο φωτισμό του λιμανιού, αλλά και την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων από λάμπες νέας τεχνολογίας βάσει και των Κοινοτικών Κανονισμών.

Στόχος της αναβάθμισης είναι (α) η βελτίωση του φωτισμού σε όλους τους χώρους, (β) η εξοικονόμηση ενέργειας, (γ) η διασφάλιση προσαρμογής στις νέες τεχνολογίες και (δ) η υποχρέωση της προστασίας του περιβάλλοντος, βάσει των διεθνών προτύπων.

Στην αναβάθμιση του τεχνητού φωτισμού συμπεριελήφθησαν και ο αρχιτεκτονικός φωτισμός ανάδειξης διατηρητέων κτιρίων και αρχαιολογικών χώρων, όπως τα τείχη του Κόνωνος και των Ηετιώνιων Πυλών και αρχαιολογικού χώρου, ακόμα και για λόγους αισθητικής των Γερανογεφυρών του ΟΛΠ.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. «Η περιβαλλοντική μας ευθύνη, αφού ο ΟΛΠ είναι ένας μεγάλος καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας, η ανάγκη αισθητικής αναβάθμισης όλων των χώρων, η ασφάλεια και προστασία από έκνομες ενέργειες και η μετατροπή «την νύχτας σε μέρα» σε όλους τους χώρους, μας οδηγούν μέσα από την εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας.»

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου pdf-icon

Read 1924 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς