Συνάντηση του κ. Π. Τσώνη Δ/ντα Συμβούλου ΟΛΠΑ με τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννη

Με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, συναντήθηκε χθες, Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ, κ. Παναγιώτης Τσώνης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα αρμοδιοτήτων του κ. Καραγιάννη που αφορούν το μέλλον του Λιμένα της Πάτρας. Ο κ. Τσώνης αναφέρθηκε στην ανάγκη κατασκευής του εμπορικού τμήματος, στη σύνδεση του σύγχρονου τρένου με το Νότιο Λιμάνι και την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος.

Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ επεσήμανε ότι για να περάσει το Λιμάνι της Πάτρας στη νέα εποχή και να διεκδικήσει τον ρόλο που του αξίζει στην εθνική ναυτιλιακή και λιμενική πολιτική, θα πρέπει να κατασκευαστεί το εμπορικό τμήμα του. Πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε το έργο στον αναθεωρημένο κατάλογο των έργων του Στρατηγικού Πλαισίου Μεταφορών (ΣΠΕΜ) 2014 – 2020, με αποτέλεσμα να χαθεί μια σημαντική ευκαιρία για να χρηματοδοτηθεί το εμπορικό τμήμα χωρίς δυσκολίες. Ο κ. Τσώνης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών να εξετάσει το Υπουργείο την δυνατότητα κατασκευής του εμπορικού τμήματος μέσα από νέους τρόπους και πηγές χρηματοδότησης.

Αναφερόμενος στη νέα σιδηροδρομική γραμμή ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ τόνισε ότι με την ολοκλήρωση του έργου και τη σύνδεση της γραμμής με το Νότιο Λιμάνι, ο ρόλος του θα αναβαθμιστεί, καθώς πλέον δεν θα περιορίζεται στην διακίνηση εμπορευμάτων από την Αττική και ορισμένα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά θα καλύψει σχεδόν το σύνολο της χώρας.

Τέλος, ο κ. Τσώνης υποστήριξε στη συνάντησή του με τον κ. Καραγιάννη ότι είναι ανάγκη να προωθηθεί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, καθώς ο εκσυγχρονισμός του δυτικού οδικού δικτύου της χώρας θα δώσει επιπλέον κίνητρα στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής να προτιμά το Λιμάνι της Πάτρας για την διακίνηση εμπορευμάτων και αγαθών.

 

Read 28 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας