Ο ΟΛΠΑ ΑΕ στηρίζει τον πολιτισμό

Την εγκατάσταση της διεθνούς φήμης εικαστικού Δανάης Στράτου που φιλοξενείται στο χώρο των παλιών κλωστηρίων της Πειραϊκής-Πατραϊκής επισκέφθηκε πριν από την επίσημη έναρξη λειτουργίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ, κ. Παναγιώτης Τσώνης.

Ο κ. Τσώνης ξεναγήθηκε από την κα Στράτου στην εγκατάσταση «Νήματα Μνήμης», η οποία αποτελεί μέρος της παραγωγής «Πάτρα η Πόλη των Εργοστασίων, του Ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου NeTT.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ εξέφρασε στη γνωστή εικαστικό την ικανοποίηση του για την καλλιτεχνική δημιουργία της και τόνισε ότι ήταν θετικός από την πρώτη στιγμή που του μεταφέρθηκε η επιθυμία να φιλοξενηθεί αυτή στο πρώην εργοστάσιο της Πειραϊκής-Πατραϊκής, για δύο βασικούς λόγους.

Αφενός επειδή ο χώρος είναι ταυτισμένος με τη συλλογική μνήμη της Πάτρας και οφείλει ο Οργανισμός να την «μοιράζεται» με όλους τους πολίτες, και αφετέρου επειδή στην δύσκολη περίοδο που περνάμε λόγω της πανδημίας αισθάνεται ότι είναι υποχρέωση του ΟΛΠΑ ΑΕ να διευκολύνει τους ανθρώπους του πολιτισμού, των τεχνών και της δημιουργίας, να εκφραστούν και να εκφράσουν μέσα από τα έργα τους.

Τέλος, ο κ. Τσώνης μετάφερε στους διοργανωτές την βούληση του ΟΛΠΑ ΑΕ να στηρίξει και στο μέλλον ανάλογες πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν.

 

Read 500 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς