Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ:. Πάνω από 425 νέα δέντρα και θάμνοι στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας

Ο καλύτερος χρόνος να φυτέψεις ένα δέντρο είναι είκοσι χρόνια πριν. Ο δεύτερος καλύτερος είναι σήμερα. Έτσι και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών Α.Ε. σήμερα ολοκλήρωσε την δενδροφύτευση περισσοτέρων των 425 νέων δέντρων, φυτών και θάμνων στο νέο λιμάνι.

Περισσότερα από 200 ελιές και αρμυρίκια και θάμνοι όπως λεβάντες, δάφνες κλπ. καθώς και 225 φραγκοσυκιές φυτεύτηκαν σε κάθε σημείο του Νότιου Λιμένα της Πάτρας. Η επιλογή των συγκεκριμένων ποικιλιών έγινε καθώς τα συγκεκριμένα είδη είναι ελληνικά και εδώδιμα, απαιτούν περιορισμένη κατανάλωση πόρων (πότισμα, περιποίηση κλπ.) και ευδοκιμούν σε παραθαλάσσιο περιβάλλον, ενώ προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή παθητική απορροφητικότητα σε CO2.

Μεγαλύτερη αξία προσδίδει στη δράση αυτή το γεγονός, ότι το ανθρώπινο δυναμικό του ΟΛΠΑ Α.Ε. συμμετείχε στην όλη δραστηριότητα, καθώς μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εργαζόμενοι και εξωτερικοί συνεργάτες, φύτεψαν από ένα δέντρο. Η συμμετοχή αυτή είναι και η υπεραξία της όλης δράσης πέραν του ανεκτίμητου γεγονότος ότι στην ατμόσφαιρα της πόλης μας συνεισφέρουν τόσα πολλά νέα δέντρα.

Το πλάνο του Λιμανιού της Πάτρας προς την ESG μετάβασή του, υλοποιείται με σταθερό βηματισμό για ένα πράσινο και σύγχρονο λιμάνι!

 

Read 44 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 33 Πειραιάς, Τ.Κ. 18535